18 / 04 / 2024

Tapu bağış harcı 2017!

Tapu bağış harcı 2017!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, satış yolu ile yapılabildiği gibi bağış yolu ile de yapılabiliyor. İşte tapu bağış harcı 2017..



Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, satış yolu ile yapılabildiği gibi bağış yolu ile de yapılabiliyor. Bağış, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış - hibe deniyor.


Bağış işleminde bağışı yapan kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bunlar bir şeyi yapma şeklinde olabileceği gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de olabiliyor.

         

Bağış rücu şartı ile de yapılabiliyor. Rücu şartı ile bağış; bağışı kabul edenin bağışı yapandan önce ölmesi halinde, mülkiyetin bağışı yapana geri dönmesine rücu şartı denir.


2017 yılında uygulanacak Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile bugünkü Resmi Gazete'de açıklandı.


Tapu bağış harcı 2017

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında bedel tahsil ediliyor.


Tapu bağışı için gerekli belgeler:

-Bağışlanacak taşınmaza ait tapu senedi yoksa ada parsel numarasını gösterir belge veya malikin sözlü beyanı 

-Bağışlayanın ve bağışlananın veya temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanı

-Taraflardan biri veya ikisinin temsili söz konusu ise temsile ilişkin belge

-Bağışlayanın bir bağışlananın iki adet fotoğrafı



Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar 2017!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön