23 / 04 / 2024

Tapu kaydına nereden bakılır?

Tapu kaydına nereden bakılır?

Tapu kayıtlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapu kaydına nereden bakılır?” işte merak edilen detaylar!



TAPU KAYDI ENDİR?

Gayrimenkul alanında tapu sorgulama önemli görülen bir işlemdir. Satın alınacak mülk hakkında detaylı bilgileri öğrenmek istenir bu durumda ancak detaylı bilgileri edinmek için tapu sorgulama yapılmaktadır. Tapuda yer alan bilgiler nelerdir? şeklinde sorularda sorulmaktadır. Tapuda; mülk hakkında resmi bilgileri ifade ettiği için hem güvenilir hem de geçerli bir kaynak olarak görülmektedir.

Evlerin tapu kaydına bakmak için iki yöntem bulunmaktadır. İlgili kurumlara başvuru yaparak ya da bu işlemi internet üzerinden gerçekleştirmekte mümkündür. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda geliştirilen uygulamalar ile birlikte tapu bilgileri internet üzerinden de kolayca öğrenilebilmektedir.

İNTERNETTEN TAPU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu bilgilerine ulaşmak istiyorsanız, internetten tapu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Üstelik bu bilgiler isteyen herkes tarafından görüntülenebilmektedir. E- Devlet üzerinden tapu sorgulaması yapmak isteyen vatandaşların ilgili bağlantıya göz atması yeterlidir. Geçmişte yalnızca resmi kurumlar aracılığı ile yapılabilen bu işlemin internet ortamına taşınması ile yani her şeyin online bir biçime bürünmesi, günümüzde ev satın almayı düşünenler için bu imkan büyük bir kolaylıktır.

TKGM PARSEL SORGULAMA!

Tapu sorgulama için kullanılabilecek bir diğer yöntem de TKGM Parsel Sorgulama uygulamasıdır. Bu uygulamada adres bilgilerinin yanı parsel ve ada bilgilerini girerek tapu detaylarına ulaşabilirsiniz. Parsel Sorgulama uygulaması üzerinden mülk ya da arsanın coğrafi konumu, inşaat yoğunluğu ile ruhsat ve imar bilgileri kolaylıkla öğrenilir.

TAPU VE KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAPU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu sorgulama için uygulanabilecek bir diğer yöntem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığının il müdürlüklerine başvurmaktır. Müdürlük kapsamında Tapu ve Ruhsat Şube Müdürlüklerine dilekçe verildiği takdirde istenilen tapu hakkında bilgi alınabilir.

Memur zamlarına dair detaylar! 2023 Ocak memur zammı ne kadar olacak?

Asgari ücrette 3. zam sinyali! Asgari ücrete 3. zam mı gelecek?

İller döviz ve altın yarışına girdi! En çok döviz alan il belli oldu! İşte detaylar!


Geri Dön