26 / 04 / 2024

Tapuda ipotek olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Tapuda ipotek olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemleri pek çok farklı durumda gerçekleştirilebiliyor. Peki, tapu üzerinde ipotek olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte tüm detaylar...



Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemi bazı durumlarda gereki olabiliyor. Eğer kendi üzerinize kayıtlı bir taşınmaz üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemi yapacaksanız, bunun için iki yöntem vardır.  

-Birinci yöntem e-Devlet üzerinden online olarak gerçekleştirilen sorgulama işlemi olarak karşımıza çıkıyor. e-Devlet sistemi üzerinden giriş yapabilmek için taşınmaz sahibi, http://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine tıklayarak e-Devlet sistemine kendi bilgileri ile giriş yaparak tapu üzerindeki ipotek bilgilerini sorgulayabilir. Eğer tapu sahibinin e-Devlet şifresi yok ise PTT şubesine giderek T.C. kimlik numarası ile şifre alabilir. 

Tapuda ipotek olup olmadığı nasıl öğrenilir?

-İkinci yöntem da tapu sahibi gayrimenkulün kayıtlı olduğu Tapu Müdürlüğü’ne nüfus cüzdanı ile giderek ipotek sorgulama işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilir. 

Kendi üzerinize kayıtlı olan bir gayrimenkul için ipotek sorgulama işlemi oldukça kolaydır. Ancak başkasına ait bir gayrimenkulün üzerinde ipotek olup olmadığını sorgulamanız günümüzde imkansız hale gelmiştir. Ne şartla olursa olsun ipotek bilgileri asla üçüncü kişilerle paylaşılmıyor. 
 


Geri Dön