25 / 04 / 2024

Tarım Kredi indiriminden sonra zincir marketlerden peş peşe indirim haberi geldi! ŞOK, Migros, Carrefoursa...

Tarım Kredi indiriminden sonra zincir marketlerden peş peşe indirim haberi geldi! ŞOK, Migros, Carrefoursa...

Tarım Kredi Marketleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim talimatından sonra 15 Ağustos'ta indirime gitti. Tüketicinin gösterdiği yoğun ilgiden nemalanmak isteyen zincir marketlerde peş peşe indirim yapmaya başladı. İşte detaylar...



Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, Tarım Kredi'ye ait Kooperatif Marketlerde 30'un üzerinde temel gıda ürününde yapılan indirimlerin ardından uygulamanın bazı zincir marketlerde de görülmeye başlandığını belirtti.

Tarım Kredi indiriminden sonra zincir marketlerden peş peşe indirim haberi geldi! ŞOK, Migros, Carrefoursa...

Aydın Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın indirim talimatıyla Tarım Kredi Kooperatifleri'nin 1.400 civarındaki marketinde küçükbaş hayvan etlerinin yüzde 25 indirimli satılmaya başlandığını anımsattı.

Söz konusu indirimin ardından Erdoğan'ın büyükbaş hayvan etlerinde de indirim yapılacağını, bu indirimin yüzde 35 oranına varabileceğini, ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri'nin temel gıdadan temel ihtiyaç ürünlerine kadar kar marjlarını en asgariye çekerek ürüne göre yüzde 20-30 aralığında indirim yapacağını açıkladığını hatırlatan Ağaoğlu, bunun üzerine indirim yapılmadan önce Üsküdar Kısıklı'daki Tarım Kredi Kooperatif Market'e gidip fiyatlara ilişkin inceleme yaptığını kaydetti.

Ağaoğlu, indirimin başladığı 15 Ağustos'ta da yeni fiyatları yerinde incelediğini vurgulayarak, "Tarım Kredi Kooperatif Market'in kendi markasıyla sattığı 5 litrelik ayçiçek yağın 163 TL'den 147 liraya düştüğünü, yine aynı mağazada Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 5 litrelik ayçicek yağının 135 TL'ye satıldığını gördüm. Bunun yanı sıra sebze, meyvelerde de ciddi indirimler yapılmış. Bakliyat ürünlerinde, peynirde, unda, zeytinde, tuvalet kağıdında, böyle temel ihtiyaç ürünlerinde yüzde 8 ila 25'e varan aralıkta indirimler yapıldığını tespit ettim." diye vurguladıktan sonra "Daha sonra çıkıp bazı yerel zincir ve toptancı marketlerde fiyat araştırması yaptığımda oralarda da sarı etiketlerin çoğaldığını ve temel ihtiyaç ürünlerinde indirimler yapılmak suretiyle Tarım Kredi Kooperatifi'nin fiyatlarına yaklaşıldığını memnuniyetle gördüm. Ne var ki bazı zincir marketler ise eski fiyatlarında diretmekte. Ancak bu marketlerin mağazaları da oldukça tenha bulunmaktaydı." dedi. Peki zincir marketlerde hangi ürünler indirime girdi? İşte detaylar...


Geri Dön