26 / 04 / 2024

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki indirimler diğer marketlere yansıyacak mı?

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki indirimler diğer marketlere yansıyacak mı?

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 30’dan fazla temel tüketim ürününde 15 Ağustos Pazartesi gününden itibaren indirimli fiyat uygulaması başlayacak. Peki yapılan bu indirim diğer zincir marketlerdeki fiyatları da etkileyecek mi? Tarım Kredi dışındaki diğer zincir marketler de indireme gidecek mi?



"GIDA DA DARBE YAPMAYA ÇALIŞTILAR"

Ardından konuyla ilgili bir açıklama da İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir'den geldi.  "Burada herhangi bir mal eksikliği yokken, gıdada darbe yapmaya çalıştılar" diyen Başkan Demir, "Devletin tarıma el koyması lazım. Biz özel sektörün eline düşersek yanarız" dedi. Var olan ayçiçek yağının yok denilerek vatandaşım markete yönlendirildiğini belirten Demir,  "Daha sonra karaborsa olarak 300 liraya vatandaşa ayçiçek yağını sattılar" iddiasında bulundu.

2 haftada 500 bin teneke yağ satıldığını belirten İstanbul Ziraat Odası Başkanı, "90 Türk Lirası olan yağı 300 Türk Lirasına sattılar. Burada bir vurgun var. Böyle bir serbest piyasa yok. 'Kooperatif marketlerinde indirim var' dedi devlet. Piyasa bu kararla birlikte normale dönecek." ifadelerini kullandı.


Geri Dön