26 / 04 / 2024

TEB konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

TEB konut kredisi erteleme nasıl yapılır?

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) coronavirus salgını nedeniyle ekonomiye destek paket kapsamında bireysel kredi müşterilerinin borçlarını 3 aya kadar erteliyor. TEB kredi erteleme işlemi nasıl yapılıyor?



TEB'den ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi kullanan ve coronavirus salgını nedeniyle ekonomiye destek paket kapsamında taksit ödemelerinde zorluk çeken müşterilerimize 3 aya kadar erteleme imkanı sunuyoruz.

Bankadan kredi ödemesi erteleme işleminin anında yapmak için CEPTETEB İnternet Şubesi’ne girerek “Kredi Detay” sayfasındaki “Takst Ertele” seçeneğini kullanılabiliyor. Ayrıca 30 Nisan'a kadar, 0850 200 0 666 numaralı TEB Çağrı Merkez’i aracılığıyla da erteleme başvurusunda bulunulabilir. İnternet Şubemizden yapılan başvurular işlemanında, Çağrı Merkezimizden yapılan başvuruların sonuçlanması se yoğunluğuna göre zaman alabiliyor.

İşlem esnasında taksit günler değişmeyerek ilk taksit tarih 3 aya kadar ertelenebiliyor. Erteleme yapılan dönemde oluşan anaparanın gün sayısından kaynaklı faz ve varsa vergiler ilk kredi taksit ödenmezse yansıtılıyor. Krediye bağlı sigortanın olması durumunda vade tamamlanana kadar sigortası devam ediyor.


Geri Dön