24 / 04 / 2024

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı ertelendi!

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı ertelendi!

İnşaat sektöründe pek çok projeyi hayata geçiren Tek Yapı İnşaat, içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının tarihi ertelendi. 



Şu anki inşaat teknolojilerine uygun projeler hayata geçirmeyi misyon belirleyen Tek Yapı İnşaat ve Ticaret A.Ş., yeşil bina sertifikası bulunan yapılara imza atmayı ve bu konuda öncü şirketlerden olmayı amaçlıyor.

İnşaat sektöründe pek çok projeyi hayata geçiren Tek Yapı İnşaat, mali anlamda yaşadığı sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar alındı. 

Tek Yapı İnşaat'ın İstanbul 3.Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen konkordato davası kapsamında, alacaklılar toplantısının 21 Haziran 2021 tarihinde  yapılacağı açıklanmıştı. 

Son kararla beraber, süreç içinde mahkeme tarafından çekişmeli alacaklar hakkında henüz bir karar verilmediğinden 21 Haziran tarihindeki alacaklılar toplantısının mahkemenin konu hakkındaki kararından sonraki bir tarihe ertelenmesine karar verildi. Alacaklılar toplantısının tarihinin yeniden ilan edileceği belirtildi.

Tek Yapı İnşaat ın alacaklılar toplantısı ertelendi!

Tek Yapı İnşaat'ın projeleri:

- Işık Üniversitesi Şile Kampüsü YY1 ve YY2 Öğrenci Yurtları

- Frito-Lay Patatesi Cipsi Fabrikası, Suudi Arabistan

- KORDSA Teknopark Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi Binası

- 3M Çorlu Yeni Üretim Tesisi İnşaatı

- Clariant İdari Bina ve Masterbach Üretim Binası İnşaatı

- Kent İdari Bina ve Masterbach Üretim Binası İnşaatı

- Pepsi Şişeleme Lojistik Merkezi

- KOROZO Hijyenik Ürünler Üretim Tesisi

- AKS Aksistem Elektromekanik Üretim, Depo ve İdari Binalar

- TPHATM İlaç Fabrikası

- RECORDATI İlaç Yeni İlaç İmalat Fabrikası

- BOSCH RBTR Bu1 Blok 113, Üretim ve Ofis Binaları

İlan metni:

TEK YAPI İNŞAAT VE TİCARET A.Ş. VE UCM KOMPOZİT YAPI MALZEMELERİ SAN. TİC. A.Ş. KONKORDATO KOMİSERLİĞİNDEN 21.06.2021 TARİHLİ ALACAKLILAR TOPLANTISININ İLERİ BİR TARİHE ERTELENMESİ HAKKINDA

(İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019/528 E. Sayılı Dosyası)
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğüne kayıtlı TEK YAPI İNŞAAT VE TİCARET A.Ş. ile UCM KOMPOZİT YAPI MALZEMELERİ SAN. TİC. A.Ş hakkında İstanbul 3.Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2019/528 E. sayılı dosyasında, 09.12.2019 tarihinden başlamak üzere 1 yıl süre ile konkordato kesin mühlet kararı verilmesi üzerine, 01.03.2019 tarihinde yapılan ilanla alacaklılar alacaklarını beyan için davet edilmiş, alacaklarını bildirmeyenlerin bilançoya kayıtlı olmadıkça konkordato projesi müzakerelerine kabul edilmeyeceği ihtarı yapılmıştır.

Borçlu şirketten alacaklı olduklarını bildirenler ile İİK m.302 uyarınca bilançoda kayıtlı adi alacaklıların katılabilecekleri Alacaklılar Toplantısının 21.06.2021 tarihinde BUSINESS ISTANBUL Konferans Salonu’nda (Merpenköy Mah., Dikyol Sk. No:2 Kadıköy/İstanbul) adresinde yapılacağı ilan edilmiştir.

Süreç içinde mahkeme tarafından çekişmeli alacaklar hakkında henüz bir karar verilmediğinden, 21.06.2021 tarihli alacaklılar toplantısının mahkemenin konu hakkındaki kararından sonraki bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir. Mahkemenin kararından sonra, alacaklılar toplantısının gerçekleştirileceği tarih yeniden ilan edilecektir.

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com 


Geri Dön