27 / 04 / 2024

THK Kayyum Heyeti gayrimenkulleri satabilir mi?

THK Kayyum Heyeti gayrimenkulleri satabilir mi?

THK'nın değerli varlıkları say say bitmiyor. THK'nın bin 400 mülkü mevcut. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, satışa konu olan gayrimenkullerin önceki dönem yönetimlerinin soktuğu borç batağından kurtarmak amacıyla yapılan finansman arayışı nedeniyle olduğunu belirtti. 



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü köşesinde THK'nın mülklerini kaleme aldı. 

İşte Serpil Yılmaz'ın 'THK Kayyum Heyeti hiçbir mülkü satamaz' başlıklı yazısı...

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, Türk Hava Kurumu'nun (THK) ve kurucusu olduğu vakıf, üniversite, şirketler ismine kayıtlı olan gayrimenkul ve menkul alıp satmaya izin ve yetki verilmesiyle ilgili kararın tedbiren durdurulmasına ilişkin kararın sürmesine , satışa izin talebinin reddedilmesine 27 Temmuz 2021'de karar verdi. 

★★★

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, satışa konu olan gayrimenkullerin önceki dönem yönetimlerinin soktuğu borç batağından kurtarmak amacıyla yapılan finansman arayışı nedeniyle olduğunu belirtti. 

THK Kayyum Heyeti gayrimenkulleri satabilir mi?

Aşçı; 2010'dan sonraki gelişmelerin altını çizerek, "Yaşanan süreçlerde belge, delil ve ispatlarıyla mevcut olduğu üzere Bayram Duman ve benzeri zevatın denetim görevlerinin gereklerini yerine getirmemelerinin etkisi de büyüktür" açıklamasında bulundu.

Mahkeme kararıyla görevden alınan THK Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Duman, en son 2018'de kuruma teslim ettiği denetim raporlarında, 2009-2014 sürecinde kurumun tahrip edildiğine, kötü yönetildiğine dikkat çekiyor. Duman THK'nın Keskin'e açtığı davayı kaybetmesini Kayyum Heyeti'nin ihmaliyle bağdaştırıyor. Bugün piyasanın 500 milyon dolar değer biçtiği otele, mahkeme 1 milyar 60 milyon TL eder vermişti. THK'nın 2020'de belirtilen banka borçlarının toplamı ise 1 milyar 250 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. 

THK Kayyum Heyeti gayrimenkulleri satabilir mi?

THK'nın değerli varlıkları say say bitmiyor. Aşçı'nın ifadesine göre THK'nın aralarında bağışlanan bir caminin de olduğu bin 400 gayrimenkulü mevcut. Bin dönüm arazisi bulunan ve Türkiye'nin ilk (1935) uçuş eğitimi verdiği Eskişehir'deki İnönü; THY'ye uçak bakım hizmeti de sunan Selçuk, Antalya, Erzincan,  Ankara  ve İzmir'de planör, paraşüt ve model uçak eğitimleri veren tesisleri bulunuyor. 

THK 43 taşınmazını satışa çıkardı!


Geri Dön