24 / 04 / 2024

Thodex vurgununda mafya şüphesi!

Thodex vurgununda mafya şüphesi!

400 bin kişinin mağduriyetine neden Thodex vurgununda yeni bir gelişme yaşandı. İddiaya göre; Thodex kurucusu  Faruk Fatih Özer'in 91 bin kişiden topladığı 108 milyon dolarlık kripto varlığı nakde çevirmek için mafya ile iş birliği yaptığı belirtildi. 



Türkiye'ni gündeminde yer alan Thodex soruşturmasında tartışılacak iddia ortaya atıldı.Sabah'tan Saffet Azak'ın haberine göre; : Firari Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'in, 391 bin kişiden topladığı 108 milyon dolarlık kripto varlığı soğuk cüzdanda taşıdığı, nakde dönüştürmek için mafya ile işbirliği yaptığı öne sürüldü. Konuyla ilgili ekipler tarafından çalışmalar devam ediyor. 


Türkiye'den milyarlarca lira değerinde olan kripto para ile Arnavutluk'a kaçan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, için arama çalışmaları halen devam ediyor. 391 bin kişiyi dolandıran şüphelinin Arnavutluk'ta olduğunu düşenen polis, firari kriptocunun peşinde. Ülkede başta başkent Tiran olmak üzere tüm şehirlerde yoğun arama yapılıyor. 

Thodex vurgununda mafya şüphesi!

İddialara göre; Özer'in Arnavutluk'tan çıkmadığı iddia ediliyır. Sivil kaynaklara göre; kırmızı bültenle aranan Özer, 108 milyon dolarlık kripto varlığı soğuk cüzdanla taşıdı. Bu kripto varlığı nakde dönüştürmek için mafya ile işbirliği yapmış ya da mafyanın eline düşmüş olabileceği göz önünde bulunuyor. 

 İşte detaylar:Air Albania uçağıyla 20 Nisan'da Tiran'a kaçan şüpheli hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştı. Türk Emniyeti'nden 10 kişilik özel ekip, firari kriptocuyu yakalamak için çalışma başlattı. 5 kişi gözlatına alındı. 

HALA ARNAVUTLUK'TA

Özer'in halen Arnavutluk sınırları içinde olduğu tahmin ediliyor. Özer'i arama çalışmaları Tiran dışındaki kentlerde de arama çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.  İddiaya göre; Özer kaçarken götürdüğü 108 milyon dolarlık kripto varlığı soğuk cüzdanla taşıma ihtimali bulunuyor.  Soğuk cüzdanlar, kripto paraların uzun süre saklanabildiği, internet bağlantısı olmayan dijital depolama cihazları.

Thodex vurgununda mafya şüphesi!

KRİPTO VARLIKLARI NAKTE DÖNÜŞTÜRME TELAŞINDA OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Yine Özer, kripto varlıkları nakit hale getirmek için mafya ile ortaklık yapmış olabilir. Arnavutluk'ta kara parayı nakde çevirmenin diğer ülkelere göre kolay olabildiği iddia edildi. 

Sivil kaynaklara göre; büyük miktar parayla Arnavutluk'a gelen Özer'in elindeki miktarı öğrenen bazı örgütler peşine düşmüş olabilir. Özer'in anlaşmayla gelmiş olabileceği ya da mafyanın eline düşmüş olabileceği de göz önünde bulunuyor. Bu durumda Özeri'in kurtulması zor olabilir. Böyle bir iddianın gerçek olma ihtimaliyle Türkiye'nin Özer'i arama çalışmaları, kurtarma çalışmalarına dönüşebilir. Mafya ihtimalinden hareketle "Özer'e mafyayla ilişkisinde bilgi veren üst akıl kim?" sorusu da araştırılıyor. Özer'in Arnavutluk'a kaçış yönünden kimden yardım aldığı da henüz bilinmiyor. 

İŞTE KALDIĞI OTEL...

Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk Tiran'da kaldığı otel odasının görüntüleri ortaya çıktı. 48 saat kaldığı otelde odasından çıkmayan ve temizlik yaptırmayan Özer'in, Interpol'ün arama kararı sonrası bazı kişiler tarafından otelden kaçırıldığı öğrenildi. 

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Tiran'da kaldığı 4 adres belirlendi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön