24 / 04 / 2024

Titanic Grup Mardan Palace'ı resort otel yaptı!

Titanic Grup Mardan Palace'ı resort otel yaptı!

Titanic Grup 20 milyon euro yatırımla Mardan Palace'yi resort otel yaptı. 15 yıllığına Halkbank'tan kiralanan otel mayıs ayında kapılarını açmıştı.  



Mayıs ayında kapılarını açan Mardan Palace ilk müşterilerini ağırlayarak Haziran ayını yüzde 60 dolulukla geçirdi. Otel Avrupalı ve Ortadoğulu turistlerin ilgi odağı oldu.Mardan Palace, Temmuz ve Ağustos ayını yüzde 80 dolulukla geçirmeyi hedefliyor. 

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre; Titanic Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Mardan Palace Hotel'i Halkbank'tan 15 yıllığına kiraladıklarını anımsatarak, "1.4 milyar dolarlık devasa bir yatırımla yapılan böyle bir otelin kapalı olmasına gönlüm razı gelmedi. Otelin işletmesini aldıktan sonra 4 aylık bir inşaat sürecine girdik ve 20 milyon euronun üzerinde yatırm yaptık" dedi. 

Şehir oteli konseptinden resort konseptine çevirdiklerini vurgulayan Aygün şunları söyledi:"Antalya'nın en güzel kıyılarından birinde yer alan bu otel resort olarak inşa edilmemiş. Biz devraldıktan sonra, uzun yıllar turizmcilik geçmişimizin de olmasının etkisiyle oteldeki eksiklikleri belirledik. Otelin çocuklar için havuz ve aquaya ihtiyacı vardı, onu yaptık. Yeme-içme alanı dardı, onu genişlettik. Odalarda düzenlemeler yaptık ve yeni sezonda hizmete aldık."

Hedef dünya markası olmak 

Aygün, oteli satın alma fikrine de karşı olmadıklarını belirtti. Oteli mayısta açtıklarını ve kısa sürede yüzde 60 doluluğa ulaştıklarını anlatan Aygün, Avrupalı ve Ortadoğulu turistten yoğun ilgi gördüklerini ve Temmuz-Ağustosta yüzde 80 doluluğa ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. "Gelen rezervasyon talepleri bu hedefi yakalayacağımızı gösteriyor" diyen Aygün, bu yıl Türk turizm sektörünün altın çağını yaşadığını sözlerine ekledi.

Türk mutfağı bayrağını Avrupa'da 45 yıldır dalgalandırdıklarını aktaran Aygün, yeni yatırımlarıyla ilgili de şöyle konuştu: "Berlin'de 3 otelimiz var. Hamburg'a 50 milyon euro yatırımla 325 odalı yeni bir otel yatırımı yapıyoruz. Bu oteli 2021'de açacağız. Münih ve Dresden'de de yeni yatırım için fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Yurtdışına franchise yöntemiyle senede 5-10 otel açabiliriz. Biz dünyada bilinen bir Türk otel zinciri markası yaratmayı hedefliyoruz."

 


Geri Dön