29 / 03 / 2024

TL mevduat faizinde düşüş sürüyor!

TL mevduat faizinde düşüş sürüyor!

2021 yıl sonunda Türk Lirası sıkışıklığı ve bilanço operasyonları sebebiyle bankaların Türk Lirası mevduat faizine uyguladığı yüksek faizler yılın ikinci ayından sonra kalktı. Son bir ayda Türk Lirası mevduat faizleri gerileme kaydetti.



Bankaların TL mevduata uyguladıkları faiz oranında düşüş devam ediyor. Özellikle kur korumalı TL mevduat ürününün son aylarda öne çıkması ve faizin üst sınırının politika faizinin 3 puan üstü olarak belirlenmesi de bankaların mevduat faizlerinde gerileme yaşamasına sebep oldu.

TL mevduat faizinde düşüş sürüyor!

Merkez Bankası verilerine göre 25 Şubat haftasında TL bazlı ticari kredilerin faiz oranı bir önceki haftaya göre 7 baz puan azalışla yüzde 20,68’e indi. İhtiyaç kredi faizleri 32 baz puan azalışla yüzde 28,92 ve TL bazlı konut kredi faizleri 9 baz puan azalışla yüzde 17,78; taşıt kredi faizleri 80 baz puan azalışla yüzde 25,76’ye geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön