20 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin konut projesine 4 ilçe daha eklendi!

TOKİ 100 bin konut projesine 4 ilçe daha eklendi!

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için 81 ilde yapılan başvuru sayısı 1 milyonu geçti. Başvurular devam ederken projeye 4 ilçe daha dahil edildi.



Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar  TOKİ  100 bin sosyal konut projesine başvuruyor. A Haber'de yayınlanan habere göre, TOKİ'nin yeni projesinin haberini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise projeye başvuru tarihini açıklamıştı. Başvurular 15 Aralık'ta başladı ve 3 haftadır devam ediyor. Başvuruların bitmesine 10 gün kaldı. Bu süre içerisinde başvuru sayısının 1.5 milyona ulaşması bekleniyor. Vatandaşlar, başvuru yapmak için evlerin fiyatlarını, başvuru ücretlerini, şartları ve projelerin yapılacağı semtleri araştırıyor. Proje için ilk kazma bu ay vurulacak. Henüz inşaat başlamamışken projeye 4 semt daha eklendi ve ek kontenjan açıldı. 

TOKİ evleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine en geç 2 senede kura ile belirlenen sahiplerine teslim edilecek. 

TOKİ 100 bin sosyal konut projesine ilgi çığ gibi büyüyor. 81 ilde projeye yapılan başvuru sayısı 1 milyonu aştı. Başvurular milyonu geçerken, projeye yeni ilçeler de eklendi. 81 ilde yapılacak 100 bin konut projesinde en büyük pay İstanbul,  İzmir  ve Ankara'nın oldu. 

EN ÇOK BAŞVURU İSTANBUL'DAN GELDİ

2020'de yapılacak olan TOKİ 100 bin sosyal konutları için başvuru rekoru kırıldı. İstanbul'da toplam başvuru sayısı 178 bin 311 kişiyi buldu. En çok başvuru 67 bin 464 kişi ile Arnavutköy semtinden yapıldı. Başakşehir projesine 58 bin 178, Tuzla projesine ise 50 bin 669 kişi başvuru yaptı.

Dördüncü sırada ise Gaziantep bulunuyor. Gaziantep Şahinbey TOKİ projelerine 26 bin 163 kişi başvuru yaptı. Bu şehirlerden sonra sırası ile Kayseri, Bursa, İzmir ve Aksaray geliyor.

TALEP GELDİ, 4 İLÇE DAHA EKLENDİ

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay'ın, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Türkiye'nin 81 ilinde 100 bin sosyal konut projesinde girişimleri sonucu Eskişehir'in dış ilçelerin sayısının arttığını, projeye Sarıcakaya, Günyüzü, İnönü ve Çifteler ilçelerinin de dahil edildiğini aktardı.

Prof. Dr. Günay, açıklamasında, "Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı planlayan bu projeye vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi var. Diğer ilçelerimizdeki ihtiyaç durumunu Belediye Başkanlarımız tarafıma iletti. Kendileri ile kullanılabilecek alan ve altyapı konusunda istişarelerde bulunduk. Dosyayı hazırlayıp TOKİ Başkanlığı'na ilettim. Bu kapsamda Beylikova ilçemize 200, Sarıcakaya, Çifteler ve İnönü ilçelerimizde 100'er ve Günyüzü ilçemizi de 50 konut kontenjanı verildi. Söz konusu ilçeler için sistem bugün itibariyle açılmıştır. Hemşerilerimiz işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir" dedi. 

En çok İstanbul'daki TOKİ projeleri merak edildi!

TOKİ 100 bin konut kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ 100 bin konut başvuruları ne zaman bitiyor?

TOKİ 100 bin sosyal konut ödeme planı 2020!


Geri Dön