26 / 04 / 2024

TOKİ 50 yeni okulu daha hizmete sunacak!

TOKİ 50 yeni okulu daha hizmete sunacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), çocuklar ve gençlerin, modern eğitim kurumlarında öğrenim görmeleri amacıyla yeni öğretim yılında 1.163 derslikli 50 yeni okul daha hizmete sunacak.



Bugüne kadar bini aşkın projeyi yürüten TOKİ, eğitim altyapı hizmetlerini kesintisiz sürdürüyor.


Genç nesillere, kaliteli eğitim imkânı sunmak için büyük bir çaba verildiğini belirten  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ tarafından yürütülen bini aşkın eğitim kurumu projesinin bu gayretin somut kanıtı olduğuna işaret etti. Turan şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığımız ile üniversitelerimizin önemli bir paydaşı olarak hizmet sunuyoruz. Konut üretimlerimizle eş zamanlı olarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sosyal hizmet yapılarına dair üretimlerde, eğitim kurumlarımıza özel önem veriyoruz.”


15 ÜNİVERSİTE YAPTI


Turan “Okullarımızın sağlam ve güvenli yapılar olarak evlatlarımızı kucaklaması, en temel hareket noktamız. Deprem riski yüksek ülkemizde, tüm TOKİ yapıları gibi, çocuklarımızın öğrenim gördüğü bilgi yuvalarını da, son teknoloji üretim teknik ve malzemeler ile hayata geçiriyoruz” dedi. TOKİ üretimleri, yurt genelinde tamamlanan ve yapımı devam eden 84 kreş, 566 ilköğretim okulu, 346 lise, 15 üniversite, 42 kütüphane ve 989 spor salonu rakamına ulaştı. İdare, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ise 1.163 derslikli 50 yeni okulu daha eğitim camiasının hizmetine sunuyor.


Star


Geri Dön