24 / 04 / 2024

TOKİ, Ankara Saraycık'ta 20 bin konut için ihaleye çıkıyor!

TOKİ, Ankara Saraycık'ta 20 bin konut için ihaleye çıkıyor!

TOKİ, Sincan'ın Saraycık Mahallesi'nde hayata geçireceği 20 bin konutluk dev kentsel dönüşüm projesinin ilk iki etabı için 20 ve 28 Eylül tarihlerinde ihaleye çıkıyor.



Ankara Sincan'ın en yoğun gecekondulaşma bölgesi olan Saraycık Mahallesinde Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından biri için start veriliyor. Sincan'a yepyeni bir yaşam alanı kazandırmak için harekete geçen Sincan Belediyesi,  TOKİ  ile birlikte yaklaşık 20 bin konut, 7 cami, 6 sosyal tesis ve alışveriş merkezi, 10 okul, 1 hastane ve 2 kapalı pazar yerinin yer aldığı dev projenin hazırlıklarını tamamladı. 


İLK ETABA 6 BİN KONUT 


TOKİ ve Sincan Belediyesi tarafından 500 hektarlık alan üzerinde gerçekleştirilecek ve yaklaşık 900 milyon TL'ye mal edilecek olan Saraycık Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk iki etabının ihalesine çıkılıyor. 5 bin 937 konutluk ilk etabın ihalesinin bu ay içerisinde gerçekleşeceğini ifade eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna "20 ve 28 Eylül tarihlerinde Saraycık Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk iki etabının ihalesi TOKİ tarafından yapılacak. Yaklaşık 3 bin hak sahibinin bulunduğu ilk etapta 5 bin 937 modern konut inşa edilecek. İhalenin ardından projeye ilk kazma vurulacak. Ayrıca altyapı çalışması ile ilgili ihaleler devam ediyor" diye konuştu. 



TOKİ'den Ankara'ya 6 bin 441 yeni konut!


NÜFUS 100 BİN OLACAK 


Saraycık Kentsel Dönüşüm Projesi ile bölgenin nüfusunun 100 bine çıkacağım ifade eden Başkan Tuııa şöyle devam etti: "TOKİ'nin hayata geçireceği proje Türkiye'de örnek projeler arasında gösteriliyor. Bu proje halkımızın fikir ve taleplerine göre şekillendirildi. Kaldı ki masaya oturan vatandaşların yüzde 80'i memnun oldu ve projeye onay verdi. Her şey açık, şeffaf ve adil bir şekilde masaya konuldu. Sincan halkımızın sabırsızlıkla beklediği bir proje Saraycık Kentsel Yenileme Projesi. Biz vatandaşımızın daha iyi koşullarda bir hayat sürmesi için çaba sarf ediyoruz. Ne bizim belediye olarak ne de TOKİ'nin buradan bir kâr beklentimiz yok. Projenin tamamlanması ile bölgenin nüfusu 100 bine çıkacak." 



Sabah Ankara


Geri Dön