18 / 04 / 2024

TOKİ 1 ayda 7 bin konut için ihaleye çıkıyor!

TOKİ 1 ayda 7 bin konut için ihaleye çıkıyor!

Sosyal konut üretimine ara vermeden devam eden TOKİ Türkiye genelinde 22 ilde 6 bin 932 konut inşaatı için ihaleye çıkacak. İhaleler 1 ay içinde düzenlenecek. 



Habertürk Gazetesi'nden Erdem Aktürk'ün haberine göre; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye’nin dört bir tarafından, yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. İdare, 1 ay içinde Türkiye genelinde 7 bin sosyal konut üretimi için ihaleye çıkacak. İhaleyle birlikte TOKİ’nin yeni konut projelerinde ilk adım atılacak. Manisa’dan Gümüşhane’ye, İzmir’den Kahramanmaraş’a Türkiye genelinde 22 ilde toplam 6 bin 932 konut  TOKİ  ihaleleriyle birlikte hayat bulacak. Türkiye’de 22 ilde inşa edilecek konutlarla birlikte TOKİ, şehirlere yeni sosyal donatı alanları, ticaret merkezleri, devlet hastanesi ve ibadethane gibi alanlar da kazandıracak. Kurum, konut inşa edilecek bölgelerde altyapı ve çevre düzenlemesini de geliştirecek.

TOKİ’nin konut yapımı için ihaleye çıkacağı şehirler arasında en çok konut Adana’da yapılacak. Bu ilde toplam bin 550 konut yapımı işi için 2 ayrı ihale düzenlenecek.

İdare, Elazığ’da yine 2 ayrı ihale düzenleyecek. TOKİ ihaleleriyle birlikte Elazığ’da bin 365 konut hayat bulacak. Haziranda Kahramanmaraş’ta ise tek bir seferde 624 konutun yapım ihalesi düzenlenecek.

 

‘4 AYDA 21 BİN KONUT SATILDI’

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Türkiye’nin pek çok şehrinde modern ve gelenekselin sentezlendiği yeni yerleşim alanlarının inşasını sürdürdüklerini söyledi. Yerel doku ve motiflere önem verdiklerinin altını çizen Turan, yatay mimariye ağırlık verileceğini ve mahalle konseptini gözeten bir planlama anlayışı olacağını kaydetti. TOKİ’nin geçen yılı 50 bin konut satışıyla tamamladığını, bu yılın ilk 4 ayını da 21 bin konut satışıyla tamamladıklarını vurgulayan Ergün Turan, hedeflerinin her ay 5 bin konut olduğunu ifade etti. Turan, bunların tamammm sosyal konut olduğuna dikkat çekerek, “Belli seğmentlerde sorun olabilir. Hükümet de bunun için gerekli adımları atıyor. Bizim olduğumuz segmentte sorun yok. Dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımıza yönelik arz ettiğimiz konutlara 5-10 katı müracaat alıyoruz” dedi.


Geri Dön