23 / 04 / 2024

TOKİ atıl durumdaki bölgelerde yeni kent merkezleri kuruyor!

TOKİ atıl durumdaki bölgelerde yeni kent merkezleri kuruyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) uyguladığı kapsamlı kentsel dönüşüm projeleriyle, fiziki olarak ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehirlerde tüm sosyal donatılarıyla birlikte alternatif, yeni, modern kent merkezleri inşa ediyor...



Kentsel dönüşüme odaklanan TOKİ, atıl durumdaki bölgeleri baştan aşağı yenileyip, yeni kent merkezleri kuruyor. Pilot uygulama Uşak'ta başladı.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  (TOKİ) uyguladığı kapsamlı kentsel dönüşüm projeleriyle, fiziki olarak ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehirlerde tüm sosyal donatılarıyla birlikte alternatif, yeni, modern kent merkezleri inşa ediyor. Kentsel dönüşümün TOKİ’nin en önemli öncelikleri arasında olduğuna dikkat çeken  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, idarenin Uşak'ta örnek bir kentsel dönüşüm projesi uygulayacağını açıkladı.   


HAK SAHİBİYLE UZLAŞMA SAĞLANDI 


'Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi' kapsamında hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri sonuçlandırıldı, uzlaşma sağlanamayan parseller için de kamulaştırma süreci tamamlandı. Proje alanında hak sahiplerinin yaklaşık yüzde 80’i ile konut ve işyeri karşılığında uzlaşma sağlandı.   


61 MİLYON LİRA ÖDENDİ 


Proje kapsamında uzlaşılamayan taşınmaz sahipleri için TOKİ tarafından bugüne kadar 61 milyon 125 bin lira kamulaştırma bedeli nakit olarak ödendi. Proje alanında yer alan 586 yapıdan 580’i yıkıldı. Kalan yapıların 19 Ağustos 2014 tarihinden önce yıkımı planlandı.  


283 BİN EV PROJELENDİRİLDİ


Turan, kentsel yenileme programı kapsamında 334 projede toplam 283 bin 20 konutluk gecekondu ve kentsel dönüşüm çalışmasının projelendirildiğini de açıkladı. Turan, “226 farklı bölgede toplam 103 bin 873 konutluk ihale çalışması yapıldı" ifadelerini kullandı.


Akşam 


Geri Dön