26 / 04 / 2024

TOKİ Beyşehir Konutları'nda huzurlu yaşam!

TOKİ Beyşehir Konutları'nda huzurlu yaşam!

Konya Beyşehir'de TOKİ ve Beyşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen sosyal konut projesiyle bölge sakinleri göl manzaralı evlerinde konforlu ve huzurlu bir yaşam sürüyor.



Yaklaşık 60 dönüm alan üzerinde projelendirilen 469 konutluk Beyşehir 2'nci Etap  TOKİ  Konutları, bölgedeki konut ihtiyacını karşılarken göl manzarası, temiz ve güvenli yaşam alanı, sıcak komşuluk ilişkileri ve bölge sakinlerinin kaliteli zaman geçirdiği nitelikli ortak alanlarıyla sakin ve stresten uzak bir yaşam sunuyor.

"İKİZLERİMİZLE SICAK YUVAMIZDA HUZURU YAŞIYORUZ"

TOKİ Dergi’de yer alan habere göre; Yaklaşık bir ay önce yeni evlerine taşınan Meliha ve Ramazan Özmen çiftine göre TOKİ konutlarından ev almanın en güzel yanı kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olmak.

Beyşehir Gölü manzarası ise ayrı bir keyif. Isıtma sisteminden yana sıkıntı yaşamadıklarını belirten çift, "Yeni evimiz kaloriferli, soba yakma derdi yok, is, pas yok. Tertemiz bir yaşam var burada" diyerek memnuniyetlerini dile getiriyor ve binaların asansörlü olması, pencerelerinin çift cam olması gibi avantajlardan da bahsediyor.

Tatil günlerinde çocuklarıyla ve komşularıyla site bahçesindeki kamelyalarda, parkta vakit geçirdiklerini, çocuklarının da burayı çok sevdiğini söyleyen Özmen çifti, "ikizlerimizle sıcak yuvamızda bu huzuru, mutluluğu yaşıyoruz" diyor.

"BU GÜNLERİ GÖRMEK BİZİM İÇİN HAYALDİ”

"Hastaneyle çok işimiz oluyor. Çocuklarımızın eğitim durumunu da düşündük ve köyden buraya geldik" diyen Gülsüm Ertuğrul, yeni evlerine hiçbir sorun yaşamadan alıştıklarını ve rahat bir nefes aldıklarını söylüyor. Eşinin engelli olması sebebiyle önceki evlerinde merpenleri kullanamadıklarını, yeni evlerinde engellileri düşünerek düzenlemeler yapıldığını ve bundan çok memnun olduklarını anlatan Ertuğrul, şöyle devam ediyor: "Asansörüyle, sıcak ortamıyla yeni evimiz daha kaliteli bir yaşam sunuyor bize. Artık hastaneye gidip gelirken sorun yaşamıyoruz, hayatımızı en güzel şekilde sürdürüyoruz. Hayaldi bizim için bu günleri görmek..."

Şimdiden yaz için plan yaptıklarını anlatan Ertuğrul, şöyle devam ediyor: "Günlerimiz bugünlerde komşularımızla tanışmakla geçiyor. Yazın mangalımızı da yakacağız, çayımızı da demleyeceğiz. Eşimle bol bol güzel vakit geçireceğiz."

"ŞANS BİZE GÜLDÜ"

Kent merkezinde rahat ve konforlu bir yuvaya kavuştuklarını söyleyen Ramazan Al-demir, "Burada her şey düzenli. Elimiz hiçbir şeye değmeden yaşıyoruz. Köyde olsa bunların hepsini kendimiz yapıyorduk. Merpen inip çıkmak artık bizi zorluyordu, burası asansörlü. Tam emeklilere özgü bir yaşam yeri olmuş, çok memnunuz" diye konuşuyor. Komşularıyla ilişkilerinin iyi olduğunu, site bahçesinde yürüyüş yaptıklarını, camiye gittiklerini anlatan Aldemir, "Şans bize güldü, 15 yıl sonra kendi evimiz oldu. Kira öder gibi kendimiz için ödüyoruz artık" diyor.

"STRESTEN UZAK YAŞIYORUZ”

TOKİ konutlarında hizmetli olarak çalışan Himmet Gündoğdu, 1,5 ay önce taşındığı 100 metrekarelik yeni evlerinin eskisiyle kıyaslanamayacağını söylüyor. Önceden ilçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Sel-ki Mahallesi'nde yaşadığını söyleyen Gündoğdu, "Güzel ve yeni bir evimiz oldu. Parkımız, camimiz var, okula çok yakınız, şehre de çok uzak değiliz, işimiz gücümüz yerinde. Sıcacık yuvamızda stresten uzakta huzurlu bir yaşam sürüyoruz" diye konuşuyor. Taksitlerin bütçelerine uygun olduğunu belirten Gündoğdu, komşuluk ilişkilerinin de iyi olduğunu, imkânlardan herkesin memnun olduğunu ve göl manzarasında vaktin çok güzel geçtiğini söylüyor.

"Her şeyi güzel düşünmüşler" diyen Gül-naz Gündoğdu, evlerinde sıcak ve güvenli bir ortamda yaşadıklarını anlatıyor: "Eski evimizin bacası tüterdi, korkarak yatardık. Rüzgârlı günlerde zehirlenme olur diye tedirgin olurduk, şimdi rahatız; kir pas yok. Çocuklarımız ise parkta, gözümüzün önünde güvenle oynuyor, mutluyuz."

"VATANDAŞLAR KALİTE VE HUZURU GÖRDÜKÇE DAHA FAZLA KONUT İSTİYOR"

Bölgede artan konut ihtiyacını gidermek amacıyla TOKİ ile iş birliği çerçevesinde Beyşehir'in 67 mahallesinde yeni projeleri hayata geçirmek için girişimlerde bulunduklarını anlatan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, alt ve orta gelir grubuna dönük üretilen Beyşehir 2'inci Etap TOKİ Konutlarının ilçeye büyük katkısı olduğunu söylüyor. TOKİ projelerine olan yoğun ilginin öncelikle ödeme kolaylığından kaynaklandığını belirten Özaltun, TOKİ projelerindeki mimariye de dikkat çekerek, "Beyşehir, Selçuklu ve Eşrefoğlu Beyliği dönemlerinin izini taşıyor. TOKİ'nin o dönemin mimarisiyle uyumlu olan projeleri ilçeye yeni bir değer kazandırdı" diye konuşuyor.

Özaltun, konut kalitesi, depreme dayanıklılık, peyzaj düzenlemeleri ve banka kredisine ihtiyaç bırakmadan kira öder gibi ödeme kolaylığına sahip olmasının TOKİ evlerine talebi artırdığını ve bölge halkının alt gelirlilere dönük daha fazla konut yapılmasını istediğini ifade ediyor. TOKİ'de 18 adet proje taleplerinin bulunduğunu dile getiren Özaltun, bunlardan biri olan emeklilere dönük projenin yapım ihalesine çıkmayı beklediklerini söylüyor ve ekliyor: "Beyşehir'deki TOKİ konutlarımızın büyük bölümü Beyşehir Gölü manzaralı ve konumu bakımından da oldukça kıymetli. Vatandaşlarımız bu binaların kalitesini ve buradaki huzuru gördükçe daha fazla konut yapılması noktasında daha da ısrarcı oluyor. Bizler de TOKİ'nin bu istekler doğrultusunda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz." ilçede konut ihtiyacının artacağını öngördüklerini söyleyen Özaltun, "Büyükşehrimizle birlikte yapılan imar planlarının gelecek 50 ve 100 yılı kapsayacak şekilde daha donanımlı ve kapsamlı bir yapılaşmayı sağlaması için gayret gösteriyoruz" diye konuşuyor.

TALEP DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Site sakinlerinden gelen yazılı ve sözlü talepler doğrultusunda istenilen hizmetleri site sakinlerine sunmak üzere çalıştıklarını belirten Site Müdürü Nurettin Töbü, "Yıllık işletme bütçesini kat sakinlerine tebliğ etmek, site içerisindeki yeşil alanların sulanması, temizlik ve bakım işlemlerinin gerçekleştirilmesi, kış döneminde ortak a-lanlara tuz dökülerek kar temizleme işlemlerinin yapılması, su depoları, hidra-for, asansör gibi her türlü sistemin teknik anlamda devamlılığının sağlaması, -site kömürle ısındığından- kömür atımlarının yapılması ve su, elektrik, doğalgaz, telefon şebekelerinde oluşan genel arızaların ilgili kuruluşlara bildirilmesi gibi iş ve işlemlerin takibini yapıyoruz" diyor.

40 dönüm arazi üzerine kurulan, 18 dönüm yeşil alan, 469 konut ve sosyal donatı alanına sahip siteye sekiz personelle hizmet verdiklerini söyleyen Töbü, sitede cami, basketbol sahası, üç oyun alanı ve bir süre sonra açılması beklenen küçük bir alışveriş merkezinin hizmet alanları arasında olduğunu kaydediyor.


Geri Dön