19 / 03 / 2024

Toki Erzurum 2'nci etap konutları ihaleye çıkıyor!

Toki Erzurum 2'nci etap konutları ihaleye çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmeni makamında ziyaret etti.



ZİYARETTE, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan'a, Erzurum'da yapılacak kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi vererek. "İlimizde, kentsel dönüşüm, toplu konut ve sosyal konut yapmak üzere TOKİ Başkanımız burada. TOKİ, Aziziye İlçesi'nde ve Eski Mal Meydanı'nda konut ihalesi yapmış, şu anda da inşaatlar başlamak üzere, hafriyat çalışmaları devam ediyor. Birinci etapta 300 konut Aziziye'de, 600 konut da Eski Mal Meydanı'nda olmak üzere takribi olarak 1000 konut yapılıyor. 




İkinci etapta ise 600 konut için ihaleye çıkılıyor. Bundan sonra ise vatandaşlarımızın talepleri görülerek gerekli adımlar atılacak. Palandöken ve Yakutiye ilçelerimizde yeni kentsel dönüşüm alanları da bulunarak buralarda da gerekli görülürse adımlar atılacak. Şimdiden ben değerli başkanımıza, heyetine ve arkadaşlarına bizlere yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 



TOKİ BAŞKANI TURAN DAN, BAŞKAN SEKMEN'E VEFA JESTİ 


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da ziyarette yaptığı konuşmada Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği desteğe teşekkür ederek "TOKİ'nin Erzurum'da geçmişten beri ciddi çalışmaları var. Bunları bu yaz itibariyle, tam sezonun başlarında, hızlandırarak artırma vesilesiyle Erzurum'a ekibimiz ile geldik. Başkanımızın ifade ettiği gibi, Erzurum'da Mal Meydanı denilen yerde Palandöken'de 600'e yakın konut inşaatımızın bugün itibariyle kazıları yapılıyor. İnşallah bu yaz kaba inşaatların tamamını bitirmiş olacağız. Aziziye merkezdeki projemizde de şantiyelerimizi kurduk. Erzurum'un tamamına değer katacak proje gerçekleştiriyoruz. Yeni bir şehir merkezi inşa ediyoruz. Tarih ve geleceği buluşturacak bir çarşı, yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizden talep ettiği Erzurum'da sosyal konut ihtiyacı var. Dar gelirli ailelerimizin sosyal konuta erişmesini sağlamamız gerekir ki. bu konuda devletin en önemli kuruluşu TOKİ'dir. Erzurum'da konut yapımına devam etmemiz isteniyor. Biz buraya gelmeden. İstanbul'da yaptığımız toplantıda. Mal Meydanı'nda ikinci etap TOKİ'nin yapını talimatını verdik. İnşallah 1-2 aya kadar 600 konut daha inşa edeceğiz." diye konuştu. 



TOKİ Projelerinin uygulandığı 27,5 hektarlık alanda kamulaştırma çalışmaları ve imar planları Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Projelerin uygulama sahası Kazım Yurdalan Mahallesinde, konutların yanı sıra, 32 derslikli ilköğretim okulu, 750 kişi kapasiteli cami, 1 adet sosyal donatı alanlarının olduğu park, 1 adet ticari alan yer alacak. Aziziye ilçesi İlıca mahallesinde de 111 adet işyeri ve 700 kişilik cami inşa edilecek. Projede yer alan konutlar, ısı yalıtımlı, depreme dayanıklı, 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa ediliyor. 



Milletin Sesi


Geri Dön