16 / 04 / 2024

TOKİ Esenler 2. Etap 1.Bölge için ÇED süreci başladı!

TOKİ Esenler 2. Etap 1.Bölge için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Esenler 2. Etap 1. Bölge projesi için ÇED süreci başladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap 1. Bölge için ÇED süreci başladı.

Toplam 53 milyon TL'ye mal olacak  TOKİ  Esenler 2. Etap 1. Bölge projesinde 353 adet konut yer alacak. Proje İstanbul İli Esenler İlçesi Atışalanı Mahallesi 1635/1 – 1635/2 Parsellerde yükselecek.

27 bin 832 metrekare alan üzerinde yükselecek olan TOKİ Esenler 2. Etap 1.Bölge projesi yatay mimari anlayışıyla hayata geçirilecek.

Projedeki tüm yapılarda tünel kalıp ve diğer yapılarda karkas yapım sistemlerine uygun olarak inşa edilmesi planlanıyor.

TOKİ Esenler 2. Etap 1. Bölge projesinin inşaat aşamasında ortalama 80 kişinin çalıştırılması planlanıyor. Projenin hafriyat aşamasının 10 ay, inşaat aşamasının ise 7 ay ve 1 ay gecikme payı ile beraber tüm çalışmaların toplam 18 ay sürmesi planlanıyor.

Proje konusu faaliyet kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımı planlanan konutlar, inşaat ruhsatlarının alındığı tarihten başlamak üzere en geç 18 ay içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.

 

TOKİ'den İstanbullular'a 10 bin konut!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön