19 / 04 / 2024

TOKİ konutlarının 500 bini dar ve orta gelir grubuna ayrılacak!

TOKİ konutlarının 500 bini dar ve orta gelir grubuna ayrılacak!

TOKİ, 2023 hedefleri doğrultusunda 1 milyon konut hedefini aşmayı planlarken, yapılacak konutlardan 500 bini dar ve orta gelir grubuna ayrılacak.



Ev sahibi olamayan binlerce dar gelirli aileyi ev sahibi yapan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Anadolu'nun her köşesine inşa etmeyi planladığı konutlar için çalışmalarını hızlandırdı. Emekli ve dar gelirlinin yüzünü güldürecek projelerin seyrine ilişkin  TOKİ  Başkanı Ergün Turan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Başkan Turan, en büyük amaçlarının hiç konut sahibi olmamış ve konuta ulaşmakta güçlük çeken alt ve orta gelir grubundaki vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu belirterek, kurumun özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık görevine geldiği tarihten itibaren büyük bir atılım gerçekleştirdiğini dile getirdi.


Türkiye'nin her köşesine 


Başkan Turan,  yılda 60-70 bin arasında konut yapmayı planladıklarını kaydederek, "2016'dan 2023'e kadar olan 7-8 yıllık sürede alt ve orta gelir grubuna yönelik 500 bin konut inşa edeceğiz. Bu çok önemli bir hedeftir, her yıl 60 ila 70 bin konut inşası demektir" ifadelerini kullandı. Başkan Turan, 250 lira taksit, yüzde 8 peşinat ve 240 ay vade seçenekleriyle  satışa sunulacak konutlarla ilgili şunları söyledi: "Bunu Siirt ve Bilecik'te daha önce yaptık, şimdi Malatya merkezde 250 lira taksit ve 240 ay vadeyle konutlarımızı satışa sunduk.  Ankara  Mamak'ta 340 lira ve eve taşındıktan sonra ödemek kaydıyla emeklilerimize yönelik kontenjan imkanı tanıdık. Türkiye'nin her yerinde de bu hazırlığın içerisindeyiz şu an" 


Güneş


Geri Dön