19 / 04 / 2024

TOKİ projeleri konut fiyatlarını nasıl etkiledi? Kira fiyatları düşüyor mu?

TOKİ projeleri konut fiyatlarını nasıl etkiledi? Kira fiyatları düşüyor mu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıklanan TOKİ projelerinin konut fiyatları ve kiraların üzerinde ki etkisine dair açıklamalarda bulundu...



TOKİ projeleri konut fiyatlarını nasıl etkiledi? Kira fiyatları düşüyor mu?

TOKİ PROJELERİ KONUT FİYATLARINI VE KİRALARI NASIL ETKİLEYECEK?

Bakan Kurum, gerçekleştirilecek TOKİ projelerinin konut ve kira fiyatları üzerindeki etkisini de değerlendirdi. Vatandaşın bir beklenti içine girdiğini belirten Kurum, konut ve kira fiyatlarının durduğunu belirtti.

Murat Kurum, TOKİ projelerin konut ve kira fiyatlarına etkisinin sorulması üzerine, şu açıklamalarda bulundu;

TOKİ projeleri duyulur duyulmaz konut fiyatları durdu. Vatandaşımız bu noktada bir beklenti içerisine girdi. Biz de beklentiyi devletimizin yüzde 40-50'ye varan sübvansiyonu ile birlikte açıkladık. Şimdi görüyoruz ki hem konut fiyatları hem de kira fiyatları aşağı gelmeye başladı.

Biz, TOKİ ile yıllar itibarıyla baktığınızda yapılan konutların yüzde 13'ünü yapıyorduk, bu oranı yüzde 20-25'lere çıkardık. Dolayısıyla arzı artırdığınızda konutun fiyatının da düşmesine sebep olacaktır. Arzı artırdık ve konut fiyatlarının kiraların da aşağıya geldiğini görüyoruz. Daha da aşağı inecek. Orta ve orta üstü gelir grubuna hitap eden projeyi de açıkladığımızda artık o bizim istediğimiz seviyeye ikisi de erişmiş olacak."

Beklenen gün geldi! Altında yarın yer yerinden oynayacak!

O karar yargıya taşındı! Suya yüzde 50 indirim gelecek mi?

Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payı yükseltildi!


Geri Dön