16 / 04 / 2024

TOKİ Şırnak 2'inci etapta kuralar çekildi!

TOKİ Şırnak 2'inci etapta kuralar çekildi!

TOKİ tarafından terör mağdurları için Şırnak'ta inşa edilen konutlarda 2'inci etabın kura çekilişi yapıldı.



Şırnak kent merkezinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen çukur ve barikat operasyonları sırasında evleri yıkılan vatandaşlar için TOKİ'nin inşa ettiği konutlardan 304'ü kurayla sahiplerine teslim edildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bölgede merkezin 7 mahallesinde 2015-2016 yılları arasında terör örgütü PKK tarafından kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması için güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sırasında evleri yıkılan vatandaşlar için  TOKİ  tarafından inşa edilen konutların bir kısmının yapımı tamamlandı.

Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde inşa edilen 304 konutun hak sahiplerine teslim edilmesi için kura çekimi gerçekleştirildi. Şırnak Gençlik ve Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekim törenine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve terör mağduru aileler katıldı. Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Fahrettin İşlek, kurası çekilecek konutlar hakkında hak sahiplerine bilgi verildi.

Kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Aktaş, bugünün Şırnak için tarihi ve anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Aktaş, ''Hepimizin bildiği gibi 2015 ve 2016 yıllarında bölücü terör örgütü uyguladığı çukur ve barikat terörü ile Şırnak il merkezi başta olmak üzere birçok ilçemizde bu hayatı bize zindan etti. Çarşı, pazarı, sokağı EYP ile döşediler ve onları patlatması neticesinde ilimiz ve ilçelerimiz harap edildi. Binler ve on binlerce evimiz ve iş yerimiz harap oldu. Ve sizler çok uzun bir süre şehrinizi ve evinizi terk etmek zorunda kaldınız. Güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi sonucunda bu terör tehdidi ortadan kaldırıldı. O terör örgütü mensupları o açtıkları çukurlarda gömüldüler. Şehrimiz huzura ve güvene kavuştu. Daha sonra da devletimiz yıkılan iş yerleri ve evler için bir seferberlik başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığın koordinasyonu ile TOKİ ve diğer kuruluşlar şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için büyük ve hummalı bir çalışma içerisine girdiler. Bu kapsamda Şırnak merkezde 5 bin 716 konut ve 300 iş yeri olmak üzere, Şırnak genelinde ise 11 bin üstü konut ve 600 iş yeri yapıldı. İlçeler tamamlandı ve hak sahiplerine teslim edildi. Şu anda birçoğu oturuyor. Şu anda da bu süreç başlamış oldu. Bahçelievler mahallesine 304 konut için inşallah kurasını çekeceğiz ve hak sahiplerine teslim edeceğiz. Diğerlerini de peyderpey dağıtarak, bu yaz içerisinde siz değerli vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Belediye başkanımızın öncülüğünde altyapı ve çevre düzenlemeleri ile birlikte çok güzel ve modern bir şehir görünümüne kavuşacak'' diye konuştu. 

Şırnak Belediye Başkanı Yarka ise, bugünün kendisi için çok önemli olduğunun altını çizdi. Yarka, ''Özellikle Şırnak Belediye Başkanlığı adaylık sürecimde ve 2016 yılında çukur siyasetinden sonra yıkılan bir Şırnak'ın inşasını üstlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bu çalışmayı başarıyla tamamladı. Bugün Bahçelievler 1. bölge 2. etap 304 konut kurasını çekeceğiz. Hak sahiplerine hayırlı uğurlu olsun'' açıklamasında bulundu.

Açıklamalar yapan Şırnak 2. Noteri huzurunda hak sahipleri tarafından kura çekilişi gerçekleşti.
 


Geri Dön