28 / 03 / 2024

TOKİ Akgedik 2'nci etabın kuraları çekildi!

TOKİ Akgedik 2'nci etabın kuraları çekildi!

TOKİ tarafından Manisa Akgedik'te inşa edilen 5 bin 500 konutluk projenin 2'nci etabında kuralar çekildi. Ulusal Mimari Proje Yarışması'nda Ege Bölgesi birincisi olan projede bin 490 hak sahibi dairesine kavuştu.



Türkiye genelinde dar ve orta gelirli vatandaşlara dönük konut yapımı kesintisiz sürerken, kura ve anahtar teslim törenleriyle vatandaşlar yeni evlerine kavuşuyor. Yaklaşık 246 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve bin 523 konuttan oluşan 2'nci Etap Manisa Akgedik Sosyal Konutlarının konut belirleme kuraları gerçekleştirildi. Kurada bin 490 hak sahibinin oturacağı daireler belirlendi.

5 BİN 500 KONUTLUK YATAY YERLEŞİM

TOKİ  Haber'de yer alan habere göre; başvuru sahiplerinin heyecanla takip ettiği konut belirleme kurasında şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlar da kendilerine ayrılan özel kontenjanla konut sahibi oldu. 5 bin 500 konuttan oluşan yeni yerleşim bölgesi, modern ve yöresel mimari çizgilerin harmanladığı bir tasarım fikrini yansıtıyor. Yatay mimari yaklaşnı bir mahalle yerleşiminin tüm unsurlarını barındırıyor. 1 milyon 550 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve ilk etabı yerleşime açılan Akgedik Sosyal Konutları tümüyle tamamlandığında bölgeye 20 bini aşkın insanın yaşadığı yeni bir yerleşim kazandırılacak. Ayrıca bölgede 21 eğitim kurumu, iki hastane, pazar yeri, yedi ibadethane,14 çocuk oyun parkı, beş ticaret merkezi, yedi kent meydanı ve pek çok yatırım hayat bulacak. Günlük ihtiyaçları ve sosyal beklentileri karşılayacak şekilde projelendirilen Manisa Akgedik Sosyal Konutları, kişi başına düşen 18 metrekare yeşil alan miktarı ve insan odaklı planlamasıyla dikkat çekiyor.

"MUTLUYUZ, HEYECANLIYIZ"

"Tam da istediğimiz gibi oldu, şansımıza zemin katta üç oda bir salondan oluşan daire çıktı. Mutluyuz heyecanlıyız" diyen 45 yaşındaki gazi Adnan Kaya, TOKİ'nin, konut sakinlerine kaliteli yaşam alanları sunduğunu, bunun için hep TOKİ'den ev sahibi olmak istediklerini söylüyor. 15 yıldır kirada oturduklarını, inşaatların tamamlanmasıyla yeni konutlarına taşınacaklarını söyleyen Kaya, şehit yakınları ve gazilere ev sahibi olabilme fırsatı sağladığı için TOKİ'ye teşekkür ediyor.

"TOKİ, SAĞLAM KONUTLAR ÜRETİYOR"

Özel bir şirkette personel sorumlusu olarak çalışan ikram Akboğa, yedi kişilik kalabalık bir ailede yaşıyor. TOKİ'ye başvurmalarının en önemli sebebinin idarenin sağlam, dayanıklı ve güvenilir konutlar üretmesi olduğunu söyleyen Akboğa, projelerde konut sakinleri için düşünülen sosyal alanların da TOKİ'yi tercih etmelerinde büyük rolü olduğunu belirtiyor. 3+1 büyüklüğünde ev sahibi olan Kaya, "inşallah herkes ev sahibi olur" diye ekliyor.

5 İLDE DAHA KURA HEYECANI

5 ilde bin 959 konutun kuraları çekildi, ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Kayseri Melikgazi Yeşilyurt Mahallesi'nde 709 konut, Tunceli Aktuluk'ta 206 konut, Antalya Serik'te 583 konut, Çorum Osmancık'ta 357 konut ve Burdur Çavdır'da 104 konutun hak sahipleri noter huzurunda gerçekleştirilen kura töreniyle belirlendi.

"YENİ EVİMİZ BİZE İYİ GELECEK"

Bugüne kadar ev sahibi olamadıklarını,  TOKİ  sayesinde yıllar sonra ev sahibi olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren 60 yaşındaki Yener Tekin, "Ben memurum, okul müdürüyüm. TOKİ'nin bu projesi dar ve orta gelirli ailelere hitap ettiği için şansımızı denemek istedik. Aslında eşim başvurdu; ancak çalıştığı için katılamadı. Annesi kura sevincimize ortak olmak istedi" diyor. Eşi ve iki çocuklarıyla yeni evlerine taşınacakları günü beklediklerini söyleyen Tekin, "Yeni evimiz bize iyi gelecek" diyor.

"KIZIMIN ŞANSINA BAŞVURDUM"

2 yaşındaki çocuğuyla yaşayan Rukiye Mızrak, "Kızımın şansına başvurdum ve güzel de bir daire nasip oldu" diyor. Şu an çalışmayan ama ev sahibi olmasıyla yakında çalışmaya başlayarak ev taksitlerini ödeyeceğini söyleyen Rukiye Mızırak, yeni yuvalarında mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeyi temenni ediyor.

"ÇOK GÜZEL BİR DUYGU"

"Ben kendimi bildim bileli ev sahibi değilim. Günümüz koşullarında ev sahibi olabilmek gerçekten çok zor" diye söze başlayan Ümit Taylan, TOKİ'nin sağladığı uygun fiyat ve ödeme imkânları sayesinde ev sahibi olabildiklerini ve bunun çok güzel bir duygu olduğunu ifade ediyor. Taylan ailesi şimdi yeni yuvalarına yerleşeceği günü bekliyor.


Geri Dön