26 / 04 / 2024

TOKİ Trabzon projeleri için son dakika açıklaması geldi! 400'den fazla yeni konut geliyor!

TOKİ Trabzon projeleri için son dakika açıklaması geldi! 400'den fazla yeni konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzungöl Millet Bahçesi'nin ihalesi 3 Ağustos'ta, Ortahisar Çimenli Mahallesi 327 sosyal konut projesi ve Yeşilköy Mahallesinde yapılacak 84 konutun ihalesi ise 21 Temmuz'da gerçekleştirecek.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) en çok yatırım yaptığı şehirler arasında yer alan Trabzon'daki yeni projeleri için düğmeye bastı.

TOKİ tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Trabzon'a son 19 yıl içerisinde güncel rakamlarla 4 milyar 588 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirildi. Söz konusu bu yatırımların içerisinde, 8 bin 315 konut, 2 hastane, 5 kamu hizmet binası, 7 okul, 4 spor salonu, 12 ticaret merkezi, stadyum, 2 sevgi evi, 2 aile sağlık merkezi gibi yatırımlar yer alıyor.

TOKİ Trabzon projeleri için son dakika açıklaması geldi! 400 den fazla yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yatırım miktarı 633 milyon 816 bin TL'yi geçen konut, dükkan, mescit, terminal binası, gençlik merkezinin çalışmalarını da sürdürüyor. Hayata geçirilen sosyal yapı projeleri kapsamında da 863 konut, 90 dükkan, 25 iş yeri, üç hükümet konağı, mescit, terminal binası ile okul tadilatları yapılıyor.


Geri Dön