20 / 04 / 2024

TOKİ ücret iadelerini ne zaman yapacak? 

TOKİ ücret iadelerini ne zaman yapacak? 

Düşük taksitli konut almak isteyen vatandaşlar TOKİ projelerine başvuru yaptı. Yoğun ilgi gösterilen TOKİ kuraları çekildi. Kuralarda hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru ücretleri geri iade edilecek.



Düşük taksitlerle konut sahibi olmak isteyenler toki projelerine başvuru yaptı. Yoğun ilgi gösterilen  TOKİ  kuraları çekiliyor. Kuralarda ismi çıkan hak sahipleri büyük sevinç yaşadı. Yapılan kuralar sonucunda hak sahibi olamayan vatandaşlara ücret iadesi yapılacak. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, kurada asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 iş günü sonrasında T.Halk Bankası yetkili şubelerinden geri alabilecektir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye’nin 67 ilinde hayata geçirilen 50 bin yeni sosyal konut projesinin kuraları 6 Mayıs Pazartesi günü başlamıştı. Yatay mimari anlayışıyla 2+1 ve 3+1 olarak inşa edilecek 50 bin yeni sosyal konut için 06 Mart-19 Nisan 2019 tarihleri arasında talepleri  toplandı. 

Projeye toplam 636 bin 949 kişi başvurdu. 50 projede konut almaya hak kazanan vatandaşlar için yaşanacak daireler kura takvimi belirlenecek. İlk kura  Ankara  Kuzeykent projesinde 809 konut için yapıldı. Kura çekilişleri her ilde ayrı ayrı olarak yapılacak. Kura tarihlerine TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.
 

TOKİ kura yöntemiyle nasıl konut satıyor?

1000 TL'den az taksitli TOKİ projeleri Temmuz 2019!


 


Geri Dön