26 / 04 / 2024

TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?

TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?

50 bin yeni sosyal konut projesinin kura çekilişlerini gerçekleştiren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?



Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hayata geçirdiği projelerin kura çekilişlerini de gerçekleştiriyor.

Son olarak  Ankara  Kuzeykent projesinin kura çekilişini gerçekleştiren TOKİ, 2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut inşa etmeyi hedefliyor.

Kurada adı çıkan vatandaşların büyük sevinç yaşadığı  TOKİ  projelerinde en çok merak edilen konutlardan biri de konut kazanamayan vatandaşların ücret iadesini ne zaman alacağı. 

TOKİ'den konut kazanamayanlar ücret iadesini ne zaman alacak?

TOKİ projeleri için belirlenen tarihlerde yapılan kuralar neticesinde hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru bedeli geri iade ediliyor. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayan vatandaşlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.Halk Bankası yetkili şubelerinden geri alabiliyor.

 

TOKİ projelerine nasıl başvuruluyor?


TOKİ tarafından resmi açıklama yapıldıktan sonra gerekli şartları sağlayan vatandaşlar konut sahibi olmak için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na başvurabiliyor. Yapılan başvuruda, TC Kimlik fotokopisi, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve yetimlerden "Hak Sahipliği Belgesi", engellilerden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi ya da en yüzde 40 oranında engelli olduğu yazılan ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu, emeklilerden, emekli olduğunu gösteren belge isteniyor. 2 oda 1 salon daireler  için 500 TL, 3 oda 1 salon daireler için 1.000 TL ön kayıt parası alınıyor. Çeşitli nedenlerle proje gerçekleşmemesi veya hak sahibi olamaması halinde bu paralar iade ediliyor. Talep toplama işlemleri bankalar tarafından yapılıyor.

TOKİ'den 104 bin TL'ye konut!

TOKİ'den ucuz konut alma şartları nelerdir?


Geri Dön