26 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası 3 gün sonra sona eriyor!

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası 3 gün sonra sona eriyor!

TOKİ tarafından borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için başlatılan yüzde 20 indirim kampanyası 19 Haziran Cuma günü sona eriyor...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için düzenlediği indirim kampanyasının başvuruları 19 Haziran Cuma günü bitiyor.

TOKİ'nin, borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için 6 Mayıs'ta başlattığı yüzde 20 indirim kampanyasına başvurular faizlerin düşmesiyle birlikte arttı. Kampanyadan şimdiye kadar 14 bin 281 kişi faydalandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kampanya katılan vatandaşların 12 bin 833'ü bütün borçlarını ödeyerek, tapularını almaya hak kazandı. Kampanyaya, bütün borç bakiyesini kapatma imkanı bulunmayan vatandaşlar da başvuru yapabiliyor. 

Bu vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak koşuluyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatından faydalanıyor. 

Bu kapsamda borcunun tamamını ödeyemeyen 1448 konut ve iş yeri alıcısı da yaptıkları peşin ödemelerle yüzde 20 indirimden yararlanmaya hak kazandı. 

Ayrıca bugüne kadar indirimden faydalananların yaklaşık yüzde 68'i borçlarını banka kredisi kullanmadan kişisel tasarrufları ile ödedi.

- Son başvuru 19 Haziran 2020

Kampanya fırsatını kaçırmak istemeyen ve indirimden faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 19 Haziran Cuma gününe kadar ilgili bankaya başvuru yapabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanılmayacak. 

Başvuru yapmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borcu olmaması şartı bulunuyor. 

Kampanyadan, satışları 2018 Haziran ayı sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksiti 2018 Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri faydalanıyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyası kapsamına alınmadı. 

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi alabilecek. 

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

TOKİ'den o illerde büyük fırsat!


Geri Dön