19 / 04 / 2024

TOKİ'de kapıcı daireleri sığınağa dönüştürüldü!

 TOKİ'de kapıcı daireleri sığınağa dönüştürüldü!

Firma: TOKİ

Samsun'da geçen yaz yaşanan sel felaketinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katları sığınağa dönüştürüldü.




Samsun'da 4 Temmuz 2012'de yaşanan ve 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin ardından,  TOKİ  Kuzey Yıldızı konutlarında 5 kişinin yaşamını yitirdiği zemin kotu altındaki bodrum katları, pencereleri kapatılarak çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere sığınağa dönüştürüldü.


Sel felaketinin ardından geçici olarak Odunpazarı  TOKİ  konutlarına yerleştirilen kapıcılar, yapımı devam eden TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının 2. etabı tamamlandığında giriş katlara yerleştirilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar konuk olduğu AA Editör Masası'nda konuyla ilgili sözlerinin hatırlatılması ve çalışmalarının sorulması üzerine, ''Zemin kotu altındaki iskanları kaldırmak için şu anda çalışmamız bitti, gerek yönetmelik gerekse yasal düzenleme. Bunu en kısa sürede yürürlüğe koyacağız. Zaten TOKİ olarak yaptığımız konutlarda, yeni projelerde, taşkın alanlarında bodrum katlarına kesinlikle iskan vermiyoruz yönetmelik çıksa da çıkmasa da. Ama bunun yasal düzenlemesini de bitirmek üzereyiz'' ifadelerini kullanmıştı.


AA


Geri Dön