25 / 04 / 2024

TOKİ'den 20 milyar liralık olimpiyat hazırlığı!

TOKİ'den 20 milyar liralık olimpiyat hazırlığı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul’da yapılması durumunda Hükümet tarafından inşaatlarda kullanılmak üzere İdare'ye 20 milyar lira fon ayrıldığını söyledi...



Karabel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile  TOKİ  arasındaki protokoller kapsamında, İdare'nin çeşitli uygulamalarıyla spor tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdiklerini belirtti.


Bu işbirliği sonucunda, 20 stadyum yapılmasına karar verildiğini anımsatan Karabel, bu çerçevede 11 stadyumun inşaatının devam ettiğini, 8'inin de ihale ve hazırlık aşamasında bulunduğunu bildirdi. 


Karabel, 52 bin kişi kapasiteli İstanbul Seyrantepe (Arena) Stadı'nın bitirildiğini, 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadı'nın da Akdeniz Oyunları'na yetiştirilerek, sporcuların hizmetine sunulduğunu anlattı.


-Stadyumlara 3 milyar lira yatırım


Afyonkarahisar, Malatya, Sivas, Eskişehir, Samsun, Gaziantep, Adana, Sakarya ve Trabzon'da birer ve Antalya'da da 2 stadyumun inşaatının sürdüğünü dile getiren Karabel, şöyle konuştu:


"İhale aşamasında Kocaeli stadyumu var. İhalesi 22 Temmuz'da yapılacak. Hazırlık aşamasında 7 stadyum bulunmaktadır. Bunlar, Ankara, Diyarbakır, Hatay, Batman,  İzmir'de 2 ve Edirne stadyumlarıdır. Ayrıca TOKİ'nin stadyumların dışında 952 spor salonu uygulaması var. Bunun 431'ini Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokoller çerçevesinde, 521'ini de TOKİ'nin konut uygulamalarının içinde gerçekleştirmekteyiz. Bu 952 salondan 782'si bitirilmiş ve hizmete sunulmuştur. Stadyumlar için yaklaşık 3 milyar lira yatırım yapılmış olacak."


Karabel, TOKİ'nin, hızlı organize olabilme yeteneği ve mevzuatıyla kısa sürede iş bitirebilme gücünün bulunduğunu söyledi.


-2020 Olimpiyatları


İstanbul, Madrid ve Tokyo'nun 2020 Yaz Olimpiyatları'na aday üç şehir olduğuna işaret eden Karabel, 7 Eylül'de açıklanacak sonuca göre, 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul’da düzenlenmesi kesinleşirse TOKİ, tüm olimpiyat oyunlarının tesisleri, köyleri, yerleşimleri ve başlıca müsabaka dışı tesislerinin yapımından sorumlu olacak. Buna Uluslararası Yayın Merkezi ve Ana Basın Merkezi de dahildir. Olimpiyat ve paralimpik inşaat programı ve finansmanı Hükümetimiz tarafından garanti edilmiş ve gerekli fon 20 milyar lira ayrılmıştır" diye konuştu.


Karabel, 28-31 Mayıs'ta St. Petersburg'da Sport Accord Konferans ve Fuarı gerçekleştirildiğini hatırlatarak, Türkiye'nin buraya ciddi bir hazırlıkla katıldığını ve gereken bilgilendirmelerin yapıldığını sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön