24 / 04 / 2024

TOKİ'den 6 ilde 1029 konut satışı!

TOKİ'den 6 ilde 1029 konut satışı!

Türkiye genelinde evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmaya devam eden TOKİ, konut satışlarına devam ediyor. Kurum son olarak Türkiye'de 9 kentte 1029 konut satışı gerçekleştiriyor. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) Türkiye genelinde evi olmayan vatandaşları hayallerine kavuşturmaya devam ediyor. Takvim'de yuer alan habere göre; 6 kentte konut satışı için başvurular devam ediyor. Balıkesir, Bitlis, Bolu, Burdur, Giresun ve Kırıkkale'de 1.029 konut satışa sunuldu. Evler  az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile alıcılarını bekliyor. Konutlar için taksitler 180 ay ila 240 ay arasında değişiyor.

TOKİ den 6 ilde 1029 konut satışı!

TOKİ den 6 ilde 1029 konut satışı!

Başvuru şartları neler?

Projelerden ev almak isteyen vatandaşların, T.C. vatandaşı olması, projenin yer aldığı bölgede en az bir yıl ikamet etmesi veya nüfusun o bölgede kayıtlı olması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir). TOKİ'den ev almamış ve  TOKİ  kredi kampanyasından yararlanmamış olması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi bu şarttan muaf tutuluyor.) Kendisine, eşine veya çocuğuna ait bir gayrimenkul (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi için bu şart talep edilmiyor), (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç), Projeye başvuracak kişinin başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurması, (Eşi vefat etmiş olan dul kadınlar hariç)

Aylık hane için en fazla gelirin 6.500 TL olması, Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6.500 TL olması gerekiyor.) İstanbul için bu tutar 7.000 TL. 

Bir haneden en fazla bir defa başvuru yapılabilir. 

Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarını karşılayanlar

1. Kategori olan"Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin" ,
2. Kategori olan"En az yüzde 40 Engelli Vatandaşlarımızın"
3. Kategori olan "Emekli Vatandaşlar"ın
4. Kategori olan "Diğer alıcı adaylarının"

başvuruları ayrı olarak 4 kategoride değerlendirilecek. 

TOKİ den 6 ilde 1029 konut satışı!

Hangi belgeler gerekli? 

Başvuru sahipleri,
Kimlik Fotokopisi,
Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi"

Engelli vatandaşlar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az yüzde 40 engelli olduğuna dair), Emekli vatandaşlar ise  Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı ibraz ederek başvuruda bulunabilir. 

Kura çekilişi nasıl yapılacak?

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden ev sahibi olabilecek. Fakat bu kişilerin de konutları da kura ile belirlenecek. Engelli vatandaşlar için de projeler dahilinde yüzde 5 oranında kontenjan ayrıldı. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer kategoriden kuraya katılım sağlayacak. Emekli vatandaşlar için ise yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldı. Diğer başvuru sahipleri, genel uygulamalarında olduğu gibi başvuru sayısına göre kura ile belirlenecek. 

TOKİ'den 35 ilde konut ve iş yeri satışı!


Geri Dön