29 / 03 / 2024

TOKİ'den büyük fırsat!

TOKİ'den büyük fırsat!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan 15 yılda 800 bin 112 konut ürettiklerini belirtti. 250 TL taksitle ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ, her yıl evi olmayan 15 bin emekliyi ev sahibi yapacak.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, konut üretimi hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Başkan Ergün Turan, 15 yılda 800 bin 112 konut ürettiklerini belirtti.  


Başkan Turan, "Dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak için var gücümüz ile çalışıyoruz" dedi.


Turan, TOKİ'nin ürettiği konutların yüzde 85'inin sosyal konut olduğunu söyledi. Turan, "Dar ve orta gelir grubundaki vatandaşlarımıza dönük konut ve sosyal yaşam alanlarımızın inşası sürerken, özel kontenjan ayırdığımız başta şehit yakını ve gazilerimiz olmak üzere konut ihtiyacı olan vatandaşlarımızı  TOKİ  çatısı altında yuva sahibi yapmaya çalışıyoruz. Emekli büyüklerimizi de dinlenme dönemlerinde rahat ettirmek istiyoruz. Evi olmayan emekliler için her projeden ayırdığımız konut oranı yüzde 25'tir. 240 aya kadar vadeli satış yapılıyor. Taksit tutarları ise 250 liradan başlayarak, şehirlere göre farklılık gösteriyor. İdare olarak hedefimiz her yıl evi olmayan 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmaktır." şeklinde konuştu.


Takvim


Geri Dön