19 / 04 / 2024

TOKİ'den emekliye ucuz ev başvuru şartları nedir?

TOKİ'den emekliye ucuz ev başvuru şartları nedir?

Türkiye Emekliler Derneği, TOKİ projelerinde emeklilere ayrılan yüzde 25'lik kontenjanın yüzde 50'ye çıkartılması için çağrı yaptı. İşte emekliye kira öder gibi ev sahibi olma imkanı verecek olan çağrıyla ilgili tüm detaylar...



Kirada oturan emekliler, Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) müjdeler geldi.  TOKİ  ile düşük ödemelerle ev sahibi olma imkanı sunuyor. TOKİ, bunun için emeklilere projelerinden yüzde 25 kontenjan ayrılacak.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, şimdi bu oranın artırılması gündeme geldi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, çok sayıda emeklinin ilerleyen yaşına karşı hala bir ev sahibi olamadığını ve kirada oturmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi. Kurnaz, şu açıklamalarda bulundu:

"Emeklilere TOKİ konutlarından kontenjan ayrılmasını sağlayan uygulamanın kapsamının genişletilmesini ve yüzde 25 olan kontenjan oranının yüzde 50'ye çıkarılmasını istiyoruz."

Uygulama ile çok sayıda emeklinin yıllarca hayalini kurduğu bir eve sahip olduğunun altını çizen Kurnaz, şu ifadeleri kullandı:

3 EMEKLİNİN 1'İ KİRADA

"Alt gelir grubuna yönelik bu uygulamanın öncelikle emeklileri konut sahibi yapacak bir devlet politikası olmasını istiyoruz. Emeklilerimiz kiradan kurtarılmalı. Emekli aylıklarının ağırlaşan yaşam koşulları karşısında eridiği bu dönemde, kira bedeli en büyük gider kalemini oluşturuyor. Derneğimizin yaptığı Emekli Profili Araştırması'nda, her üç emekliden birinin kirada oturduğunu tespit ettik."

TÜED'in 1 milyona yakın üyesiyle Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşları arasında bulunduğunu kaydeden Kurnaz, TOKİ ile emeklileri konut sahibi yapmayı sağlayacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Emekliye TOKİ kontenjanı yüzde 50'ye yükseltilsin!


Geri Dön