19 / 04 / 2024

TOKİ'den ev almak isteyen emekliler, gençler, asgari ücretliler dikkat! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın!

TOKİ'den ev almak isteyen emekliler, gençler, asgari ücretliler dikkat! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan sosyal konut projesi ile ilgili detayları resmen açıkladı. TOKİ'den ev almak isteyen emekliler, gençler, asgari ücret alanlar dikkat! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın...




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda toplamda 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsa içerdiğini dile getirerek, icabında vatandaş 'kendim yapacağım' diyorsa, onlara da 'buyur kardeşim 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin' dediklerini de kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ projeleri ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik kontenjanlar olacağını belirterek,  şöyle konuştu: "Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz." 

Habertürk'ten Bülent Aydemir de 81 il projesini kaleme aldığı köşe yazısında TOKi sosyal konut projesini anlattı. Toplamda 250 bin konut, 100 bin arsa ve 10 bin işyerinin yer aldığı 81 il projesi 2 yıllık sürede yapılacak.

TOKİ den ev almak isteyen emekliler, gençler, asgari ücretliler dikkat! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın!

Merak edilen detaylara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde yürütülecek, devletin ilgili birimlerinin destekleyeceği projenin bütünü de 5 yıllık bir projeksiyonla hazırlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 20 yılda toplamda bir milyon 170 bin konut üretti. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs dönemindeki 3 yılda 250 bin konut üretildi. 13 Eylül gerçekleştirilecek olan ve merakla beklenen lansmanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rakamı artırma ihtimali de bulunuyor. Son dönemde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının sıfır konut üretimindeki payının yüzde 8’den, yüzde 14’e çıktığı da bildiriliyor. 

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TOKİ projeleri, şu anda TOKİ’nin 800 şantiyede süren 129 bin konut projesine de ilave edilecek.

 


Geri Dön