24 / 04 / 2024

TOKİ'den ev sahibi olmak istiyorum ne yapmalıyım?

TOKİ'den ev sahibi olmak istiyorum ne yapmalıyım?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” kimselere yönelik konut üretiyor. Siz de "TOKİ'den ev sahibi olmak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...



TOKİ'den ev sahibi olmak istiyorum ne yapmalıyım?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli kimseler için konut inşa ediyor. İdarenin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmek oluyor.


TOKİ ayrıca, kaynak yaratmak amacıyla özel sektörle işbirliği ile yüksek gelir düzeyine yönelik prestij projelerini sürdürmektedir. Bu projelerin amacı, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde etmektir. 


TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılıyor. 


Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içeriyor. Siz de "TOKİ'den ev sahibi olmak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


TOKİ’den konut edinmenin ön koşulu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Bu koşulu yerine getiren, yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına dahil kimseler TOKİ'ye müracaat edebiliyor.


TOKİ, başlatacağı tüm projeleri satışlar gerçekleştirilmeden once Türkiye genelinde tirajı yüksek ulusal gazetelerde, yerel gaze telerde ve İdarenin web sitesinde (www.toki.gov.tr) duyuruyor.


Duyurularda konut tipleri, fiyatları ve ödeme koşullarıyla birlikte başvuru koşulları, tarihleri ve başvurunun yapılacağı mercii ile başvuru sırasında istenecek belgeler de ilan ediliyor.


TOKİ devir koşulları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön