29 / 03 / 2024

TOKİ'den Rize'ye 759 konut!

TOKİ'den Rize'ye 759 konut!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem ve sel gibi afetlerde can ve mal kaybma neden olan kaçak yapılaşmaya karşı uyguladığı kentsel dönüşümü Rize'de de hayata geçiriyor.



TOKİ Rize'ye 759 konut yapacak. Proje ile yağmur sularının sürekli taşkına neden olduğu Hamam Deresi mevkiinde, Rize'ye özgü 759 konut, 1 ticaret merkezi, 750 kişilik cami kışa ecülecek. Proje alanındaki tapu devirleri gerçekleştirilerek hak sahipleriyle 572 konut karşılığı uzlaşma sağlandı.


Hamam Deresi mevkiinde 7.8 hektar, Hayrat Mahallesi nde ise 1.3 hektarlık alaıu kapsayacak projenin ihalesi 14 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Proje ile Hamam Deresi'nin yerini 'Timya Vadisi'ne bırakacağım ve prestijli bir projenin planlandığım söyleyen  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Kentsel dönüşümde her şeyden önce riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçlıyoruz" dedi. 

Turan, proje alanının ortasından geçen ve kentsel dönüşüm projesine değer katacak derenm ıslah projelerinin Trabzon Devlet Su İşleri (DSİ) 22. 


Bölge Müdürlüğü nce en kısa süre içmde tamamlanarak, mşaat çalışmalarma başlanacağmı kaydetti. 


Takvim


Geri Dön