26 / 04 / 2024

Torbalı çekim merkezi haline geliyor!

Torbalı çekim merkezi haline geliyor!

Torbalı Belediyesi tarafından "Her Mahalleye Bir Meydan Projesi" kapsamında yapımına başlanan meydanlar serisin 3'üncüsünün temeli Ayrancılar Mahallesi'nde atıldı.



155 bin nüfusu ve 55 bin çalışanıyla Torbalı'nın İzmir'in yükünü çeken önemli bir ilçe olduğunu belirten Olgun, "İzmir'in yakaladığı ticari başarının yüzde 50'sini sağlayan bir ilçeyiz. Torbalı'nın son 15 yıldır ciddi bir yatırım atağı var. Dev sanayi kuruluşları da Torbalı'da üretim yapıyor. Bu, vergi ve ihracat rakamlarında rekor kırmamızı sağladı. İhracatta 61 ili geride bıraktık. Vergide Türkiye'de 5. sıradayız. İzmir'deki vergi gelirinin ise yüzde 55'ini biz sağlıyoruz. Türkiye'ye model olacak bir ekonomik yapıya sahibiz" dedi.


Torbalı'da tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için çalıştıklarını belirten Olgun, "Bu anlamda tarımsal sanayiyi geliştirecek yatırımlarımız var. Dondurulmuş gıda, tütün ve gıda imalatında önemli işletmelerimiz var. Hayvancılık da öyle. İZBAN, Otoyol gibi ulaşım avantajlarıyla daha da gelişiyor. Bize oda olarak bunları iyi bir şekilde sunma görevi düşüyor" dedi.


AYRANCILAR MEYDANI YENİ ÇEKİM MERKEZİ

Torbalı Belediyesi tarafından "Her Mahalleye Bir Meydan Projesi" kapsamında yapımına başlanan meydanlar serisin 3'üncüsünün temeli Ayrancılar Mahallesi'nde atıldı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin yatırımcıların gözdesi olduğunu, bunda da belediye yatırımlarının etkili olduğunu söyledi. Görmez, "Ayrancılar'ı pilot bölge ilan ettik, teknik ekibimizle buraya yoğunlaştık. Buraya modern bir düğün salonu yapıyoruz, ihale aşamasında. Sosyal kompleks niteliğinde olacak. 8 ayda tamamlayacağız" dedi.


Törende konuşan AK Parti  İzmir  Milletvekili Atilla Kaya ise referanduma değindi. Terör örgütlerinin karşı çıktığı Anayasa referandumuna CHP'nin de hayır dediğini belirten Kaya, "18 maddelik bir değişiklik var. Tek maddesinde bu ülkenin zararına bir şey var mı? Referandumla güçlü, istikrarlı geleceğe odaklı bir dönemin temeli atlıyor. CHP'li kardeşlerim iki kez düşünsün. Bölücülerle, teröristlerle aynı saflarda yer almayın" diye konuştu.


Yeni Asır 




Geri Dön