19 / 04 / 2024

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üye Adayları kimler?

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üye Adayları kimler?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 26 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul toplantısında yönetim kurulu üyeliklerine aday gösterilecek kişilerin özgeçmişlerini KAP'a bildirdi.



Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 26.05.2015 tarihli Genel Kurul Toplantısı Yönetim Kurulu Üye Adayları


Aziz Torun- Yönetim Kurulu Üye Adayı

1950’de Erzincan – Kemah’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1975’te mezun oldu. 1976-1982 yıllarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda iş müfettişliği yaptı. 1982’de görevinden ayrılarak iş hayatını özel sektörde sürdürme kararı aldı. Bir süre sonra Torunlar Şirketler Topluluğu kuruldu. Aynı zamanda Torunlar Şirketler Topluluğu’nu oluşturan şirketlerin bir bölümünün yönetim kurulu başkanlığını ve yönetim kurulu üyeliği de yapmaktadır. GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı’dır.



Mehmet Torun- Yönetim Kurulu Üye Adayı

1953’te Erzincan Kemah’ın Ağaçsaray köyünde doğdu. Genç yaşta iş hayatına başlayarak, büyük bir başarı için gereken adımları attı. Halen Torunlar Şirketler Topluluğu’nun bünyesinde bulunan; Torunlar Gıda San. ve Tic. A.Ş., Torunlar Enerji San. ve Tic. A.Ş., Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ve Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı, Torun Yapı San. Tic. A.Ş., Nokta İnşaat A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Netsel Turizm A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir. Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. kurucu ortaklarındandır.



Mahmut Karabıyık - Yönetim Kurulu Üye Adayı

1961’de Afyon – Sincanlı‘da doğdu. 1982’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1983’teki avukatlık stajının ardından yoğunluklu olarak ticaret hukuku, şirketler hukuku, banka ve sermaye piyasası hukuku, icra-iflas hukuku alanlarında ağırlıklı olmak üzere avukatlık yapıyor. Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi’dir.



Haluk Sur - Yönetim Kurulu Üye Adayı

1973 yılında eğitimine başladığı Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden 1978 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü'nde lisansüstü çalışmasını tamamlayarak Yüksek Mühendis unvanını almıştır. 1981 yılında NATO bursuyla University of Washington'da Çevre Mühendisliği alanında çalışmalarını sürdürmüştür. 1982-83 yıllarında askerlik görevi esnasında T.C. Milli Savunma Bakanlığı NATO Enfrastrüktür Daire Başkanlığında Merkez Kontrol Mühendisi olarak çalışmıştır. 1983-91 yılları arasında Kurucusu ve Genel Müdürü olduğu Yapı Teknik İnşaat şirketinde görevini sürdürmüştür. 1991-99 yılları arasında

İhlas Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grup Başkanlığında İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 1999-2006 İhlas GYO'nun kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak GYODER’de 2004 yılında Başkan Yardımcılığı ve 2005-2007 yıllarında Başkanlık görevini yürütmüştür. Urban Land Institute (ULI) Türkiye Başkanı, Cushman&Wakefield Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı, Gulf Property Marketing GPM Yönetim Kurulu Başkanı, ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı, Öztaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyeliği, KONUTDER Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, GYODER Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini halen sürdürmektedir.



Prof. Dr. Ali Alp - Yönetim Kurulu Üye Adayı

1964 yılında Rize‘de doğdu. 1987’de  Ankara  Üniversitesi’nden işletme lisansıyla mezun oldu. 1991’de Marmara Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını ve 1995’de Ankara Üniversitesi’nde işletme doktorasını tamamladı. 1987’de Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda uzman yardımcısı olarak başladığı iş hayatında 1988-1996 arasında Sermaye Piyasası Kurulu’nda uzman, 1996’dan sonra Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı müşaviri, Başbakanlık’ta ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı, Emlak GYO’da Yönetim Kurulu Başkanı ve TRT’de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Akademik tarafta da doçent ve daha sonra profesör unvanını alan Ali Alp, halen Bilkent Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü’nde öğretim üyesi olarak ders veriyor.



Aziz Yeniay - Bağımsız Yönetim Kurulu Üye Adayı

1963’de Malatya’da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. Serbest mühendislik ve müteahhitlik yaptıktan sonra; 1992 yılında Güngören’den Meclis Üyesi seçilmiş, 1992 yılında Esenler, 1999 Yılında Zeytinburnu ilçelerinde meclis üyeliklerine devam etmiştir.1995-2009 yılları arasında 9 yıl süreyle İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığı, 2004 yılından Mart 2014 yerel seçimlerine kadar 2 dönem Küçükçekmece belediye başkanlığı görevlerini üstlenmiş, 2014 seçimlerinde aday olmayarak serbest çalışmaya başlamıştır.

Görev yaptığı sürelerde; planlı kentleşme, kentsel risklerin azaltılması, kent ve kentlilik bilinci oluşturulması, yeşil binalar ve çevresel değerler, kentlerin bütüncül planlanması, kentsel dönüşüm projeleri, sürdürülebilir kentler ve kentsel yaşam alanında pek çok çalışmanın planlama, proje ve uygulanmasını yürütmüştür. Halen ilgili konularda çalışmalarına devam etmektedir.



Doç. Dr. Saim Kılıç - Bağımsız Yönetim Kurulu Üye Adayı

1972 yılında Ardahan'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1993 yılında yüksek derece ile mezun oldu. 2001'de ABD'de University of Illinois at Urbana-Champaign'de ‘Finans’ (MSF) alanında ve 2002 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal

Bilgiler Fakültesi'nde ‘İşletme’ (MBA) alanında yüksek lisansı yüksek derece ile bitirdi. 2005/2006 akademik yılında Avrupa Birliği Bursuyla İngiltere'de University of Greenwich'te "Finansal Düzenlemeler ve Piyasa Bozucu Fiiller (Market Abuse)" konusunda inceleme ve araştırma yapmıştır. Ayrıca, 20 yılı aşkın süre SPK, Borsa İstanbul ve MKK gibi kurumlarda üst düzey görevlerde bulunmuştur. Halen Kemerburgaz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.






Geri Dön