28 / 03 / 2024

Tozkoparan'da kentsel dönüşümün tarihi belli oldu!

Tozkoparan'da kentsel dönüşümün tarihi belli oldu!

TOKİ'nin Güngören Belediyesi ile imzaladığı protokolle Güngören Tozkoparan’da gerçekleştireceği 5 bin 560 konutluk dönüşüm projesinin tarihi belirlendi. İşte projenin detayları...



Büyükşehirlerde yaşanan plansız kentleşmenin önüne geçmek ve çağdaş yerleşim alanları oluşturmak amacıyla kentsel dönüşüm projeleri hazırlanıyor. TOKİ, Güngören Belediyesi ile imzaladığı protokolle Güngören Tozkoparan’da dev bir kentsel dönüşüm projesi başlatıyor. 


Güngören Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca hayata geçirilen Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi toplamda 60 hektarlık alanı kapsıyor. 


5 bin 560 konut, 6 bin 436 bağımsız birim ve  6 bin 351 hissedarın bulunduğu Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi kapsamında Bayındırlık Bakanlığı'nın 1960'lı yıllarda, Gecekondu Önleme Projesi adı altında yapmış olduğu sosyal konutlar da yer alıyor.


Çalışmaların hızla devam ettiği Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi için  TOKİ  tarafından 20 Eylül'de teknik danışmanlık ve hizmet alım ihalesi yapılacak. Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi işe başlama tarihinden itiberen 720 gün sonra tamamlanacak. 


Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi hakkında ilk karar 2013 Nisan'da Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde riskli alan ilan edilerek verilmişti. 


Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi hakkında vatandaşın fikrini almak ve sorularını yanıtlamak içinde 13 Ağustos 2014 tarihinde Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi kurulmuştu. Bilgilendirme ofisi bünyesinde şehir plancıları, mimarlar, halkla ilişkiler uzmanları ve sosyologlar görev yapıyor. 


Tozkoparan da kentsel dönüşümün tarihi belli oldu!


Kentsel dönüşüm çalışmaları sekteye uğramayacak

Güngören Belediye Başkanı Yücel Karaman, “İlçenin merkezinde Tozkoparan Mahallesi’nde TOKİ, Büyükşehir ve Güngören Belediyesi ortaklığında kentsel dönüşüm yapılacak. Bu dönüşüm projesi ile bölge gecekondulardan arındırılarak vatandaşlarımızın daha çağdaş konutlarda yaşaması sağlanacak. Ayrıca zamanında yapılmış ama deprem yönünden belli riskler taşıyan binalar yenilenmiş olacak. Bu kentsel yenileme projesi ile yeni bir vizyon kent oluşumu sağlanacak. Türkiye’nin en güzel, en kapsamlı, en yerinde kentsel dönüşüm projelerinden biri olacak.” diye konuşmuştu. 


İhale İlanı:

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ve Teknik Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 20 Eylül 2016 Salı günü saat 11:30'da gerçekleşecek. 


Tozkoparan kentsel dönüşüm bölgesi:


Tozkoparan da kentsel dönüşümün tarihi belli oldu!

Tozkoparan kentsel dönüşüm ihale detayı için tıklayınız


Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön