29 / 03 / 2024

Trafik sigortası yaptırırken dikkat! Sahte sigortacılar cirit atıyor!

Trafik sigortası yaptırırken dikkat! Sahte sigortacılar cirit atıyor!

Trafik sigortası fiyatlarının astronomik rakamlara ulaşması daha ucuz fiyatlarla dolandırıcılık yapanların iştahını kabarttı. Özellikle sahte siteler üzerinden çok sayıda vatandaş dolandırıldı.



Yüksek fiyatlar nedeniyle trafik sigortası yaptırmak artık araç sahiplerini zorlarken, daha uygun fiyat arayan vatandaşların karşısına tam da bu noktada dolandırıcılar çıkmaya başladı.

Daha düşük fiyattan poliçe yapma vaadinde bulunan dolandırıcılar, sigorta müşterilerine ciddi şekilde mağduriyet yaşatıyor.

Konuyla ilgili olarak DÜNYA'ya konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, "Sahte internet siteleri bu dolandırıcıların en çok kullandığı alanlar oldu. Sigorta şirketlerini veya site üzerinden poliçe satan şirketleri taklit ederek mağduriyet yaratıyorlar" ifadesini kullandı.

Trafik sigortasında fiyatların aşırı şekilde artması nedeniyle daha uygun prim arayan vatandaşların buralara yönlendirildiğini belirten Bağcı, dolandırıcıların İstanbul için ortalama 4 bin 500 lira çıkan trafik sigortasına 2 ile 2 bin 500 gibi fiyatlar verip kişinin kredi kartı bilgilerini rahatlıkla aldıklarını belirtiyor. Kullandıkları başka bir yöntem ise nakit ödeme alıp sahte poliçe oluşturmak.

Trafik sigortası yaptırırken dikkat! Sahte sigortacılar cirit atıyor!

"Sahte poliçe verilirse bunun ortaya çıkması zaman alıyor. Sigorta yaptıran kişi, ancak polis çevirdiğinde ceza kesip arabayı bağladığında poliçenin sahte olduğunu anlayabiliyor. Ama parayı verip poliçe almayıp, şüpheye düşen kişi araştırdığında poliçesi olmadığını öğrenebiliyor" diyen Bağcı'ya göre internet üzerinden sigorta poliçesi almak şu anda güvenli bir yöntem değil.

 


Geri Dön