25 / 04 / 2024

TÜİK'te şaşırtan istifa kararı! Enflasyon hesabı yürütülen dairede kritik değişim

TÜİK'te şaşırtan istifa kararı! Enflasyon hesabı yürütülen dairede kritik değişim

TÜİK, Geçtiğimiz Nisan ayında enflasyonu yüzde 70 açıkladı. Türkiye'de yaşanan gıda başta olmak üzere enflasyonu artıran etmenleri inceleyen ve istatistikleri açıklayan TÜİK'ten şaşırtan bir istifa haberi geldi. TÜİK Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş görevinden istifa etti.



Enflasyon verilerini düşük gösterdiği gerekçesiyle eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. Baş, aynı dairede uzman olarak görevini sürdürecek. Dairenin başına ise Dijital Dönüşüm ve Projeler Daire Başkanı Furkan Metin atandı.

"TÜİK BAŞKANININ İSTİFA ETMESİ KADAR ÖNEMLİ BİR KONU"

Baş'ın istifasının ardından gazeteci Kemal Öztürk sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Öztürk, "TÜİK’te enflasyon hesabını yapan Fiyat İstatistikleri Daire Başkanı Cem Baş istifa etti. Çok uzun yıllardır bu görevi sürdürüyordu. Kurumda uzman olarak çalışmaya devam edecek. En az TÜİK Başkanı’nın istifası kadar önemli bir konu. Kurum kan kaybetmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

TÜİK te şaşırtan istifa kararı! Enflasyon hesabı yürütülen dairede kritik değişim


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön