16 / 04 / 2024

Tunç Soyer'in kaçak villasını belediye yıkmıyor iddiası!

Tunç Soyer'in kaçak villasını belediye yıkmıyor iddiası!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer’in ‘zeytin sıkma tesisi’ görünümlü havuzlu villasındaki kaçaklar sebebiyle para cezası kesildiği öğrenildi. 



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer'in İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden "zeytin sıkma ve işleme tesisi, bakıcı evi ve sulama havuzu" yapılması amacıyla izin almasına karşın Neptün Soyer'e ait olan Ulamış Mahallesi, 296 ada 43 parsel numaralı, 21 bin 785 metrekare büyüklüğündeki zeytinliğe havuzlu villa yaptığı ortaya çıkmıştı. 

Yeni Asır'dan Erhan Gülenç'in haberine göre; buradaki yapılarda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından incelemeler yapıldı. 

26 Eylül 2020 tarihinde bu inceleme ile ilgili hazırlanan rapordaki verilerde ortaya çıkmıştı. Buna göre, Soyer çiftinin 5 Eylül 2018 tarihinde bu zeytinlikte inşa etmek için izin aldığı 267 metrekare büyüklüğündeki 'zeytin sıkma ve işleme tesisi'nden eser kalmamıştı. Ayrıca havuzun etrafında yer alan 75 metrekare büyüklüğündeki bölümde projesinde olmamasına karşın barbekü benzeri yapı ile dinlenme alanı yapıldığı ve etrafının taş duvar ile çevrildiği belirlenmişti. Ayrıca yönetim ofisi ve bakıcı konutu ismi verilen binanın da projesinde yer alanın tersine teras ile gösterilen ve yapının iki tarafında yer alan bölümlerin etrafının cam ile kapatıldığı tedpit edildi. Ayrıca, terasın kuzey kısmına ise duvar örüldüğü, projesinde yer almamasına karşın terasların altında bulunan bölümlerin duvarla çevrilerek kapatıldığı belirlendi.

Tunç Soyer in kaçak villasını belediye yıkmıyor iddiası!

İDARİ PARA CEZASI

Yapılan araştırmalarda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projeye aykırı kaçak bölümler için idari para cezası kesildiği belirlendi. Bu cezanın miktarının da 455 Türk Lirası olduğu ve Soyer ailesinin bu cezayı ödediği belirtildi. Diğer taraftan alanda gerçekleştirilen incelemelerden sonra burada projeye aykırı bir şekilde kaçak şekilde inşa edilen yerlerin 3 ay içinde yıkılması için belediyeye yazı yollandığı fakat belediyenin bunlarla ilgili bir işlem başlatılmadığı kaydedildi. Belediyenin tarafından yollanan yazıya bir cevap da verilmediği iddia edildi. Belediye yetkilileri, yazıya ilişkin bilgileri bulunmadığını ileri sürdü. 

ÇOK SAYIDA AYKIRI İŞ VAR

Havuzun kenarına yapılan taş duvarla çevrili barbekü benzeri alanın kaçak olduğu belirlendi ancak bu alanın yıkımı belediye tarafından yapılmadı. Soyerlerin "İdari bina ve bakıcı evi" dediği villada da kaçak kısımlar belirlendi. Binada projesinde bulunanın tersine terasla gösterilen ve yapının iki tarafında yer alan bölümlerin çevresinin cam ile kapatıldığı tespit edildi. Ayrıca terasın kuzey kısmına duvar örüldüğü de ortaya çıktı. 

YAŞAM ÇOKTAN BAŞLAMIŞ

Villada yaşamın çoktan başladığı da belirlendi. Soyer çiftinin 'sulama havuzu' dedikleri fakat yüzmek için yapıldığı görülen havuzun etrafından güneşlenip dinlenenler olduğu belirlendi. Havuzun etrafında çardaklar kurulduğu, ayrıca masa, sandalye ve koltuklar konulduğu belirlendi. Hatta havuz başına "sallanan koltuk" da koyulduğu ortaya çıktı.

Kerem Ali Sürekli'den Tunç Soyer'e kentsel dönüşüm tepkisi!


Geri Dön