26 / 04 / 2024

Tunç Soyer'in Tarihi Şato Restoran kararına tepkiler büyüyor!

Tunç Soyer'in Tarihi Şato Restoran kararına tepkiler büyüyor!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in Tarihi Şato Restoranı'nı Başkanlık Konutu'na dönüştürme kararına CHP'nin eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş tepki gösterdi. Karataş, 'Eğer kararından dönmezsen bir partidaşın olarak karşında olacağımı bilmeni isterim' dedi.



CHP'li  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepkiler artıyor. Tunç Soyer'in Tarihi Şato Restoranı Başkanlık Konutu'na dönüştürme kararına CHP'nin eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş tepki verdi. Kemal Karataş Sabah'a yaptığı açıklamada, 'Ben Facebook'ta yaptığım paylaşımda da belirttim. Sayın Soyer'e 'Eğer kararından dönmezsen bir partidaşın olarak karşında olacağımı bilmeni isterim' dedim. Bundan daha büyük yanlış olmaz. Kaldı ki bu yanlışların başlangıcı olur, her şeyi yansıtır. Orası tarihi bir kimlik edinmiş, tarihi kimliğe sahip olmuş bir yer. O tür yerler ev olarak, konut olarak kullanılamaz. Bir yeri ev olarak yaparsın ama onun kısmetine ev olmak düşmez. Şato da böyle bir yer. Kaldı ki oranın etrafında ev yok, komşuları yok. Orası, kendini tecrit etmiş, ayrı bir yer' şeklinde konuştu.

Tunç Soyer in Tarihi Şato Restoran kararına tepkiler büyüyor!

Konut olarak kullanılamaz

Karataş, 'Orasının adını boşuna 'Şato' koymamışlar. O mekan 'Şato' diye büyük bir unvan almış. Evet orası belediyenin mülkiyetinde olan bir yer. Ama orası artık konut kimliğinde olamaz. Orasını yabancı misafirlerin, misyon şeflerinin, devlet adamlarının, yabancı temsilcilerin ağırlandığı bir yer olarak kullanmak lazım. Orası ayaklarını uzatıp aile keyfi yapacağın yer değil' diyerek tepkisini dile getirdi.

Soyer'in kararına başka bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Burhan Özfatura'dan geldi. Burhan Özfatura, Restoranı konut yapmak yerine İzmirlilerin kullanımına sunulmasının daha doğru olacağını belirtti. Restoran'ın eşsiz İzmir manzarasına sahip tarihi bir mekan olduğunu söyleyen Özfatura, "Benim dönemimde orası İzmirliler'in hizmetine açılmış ve restoran olarak kullanılmıştı. Orada zaman zaman düğünler de yapılıyordu. Eğer konut olarak kullanılacaksa Hatay'da, Göztepe Stadının karşısında, altında özel bir bankanın hizmet verdiği lojmanlar var. Ayrıca Bostanlı'da da rahmetli Ahmet Piriştina'nın vefat ettiği Başkanlık Konutu var. Özellikle Hatay'daki lojman çok güzel ve merkezi bir yerde. Hatta üst katlarda birbiri ile bağlantılı bir daireden diğerine geçişin mümkün olduğu gayet geniş bir lojman da var. Buraları varken Şato Restoran'ın konut olarak kullanılması bana göre israf olur. O eşsiz manzaradan İzmirliler yararlanmalı" dedi. Diğer bir yandan Neptün Soyer, önceki gün Şato Restoran'a gelerek çalışmaları denetledi. Fen İşleri Daire Başkanlığı şatoyu jiletli tellerle çevirdi. Belediye ekipleri tarafından bahçeye çok sayıda gül dikti.

Tunç Soyer'in Şato Restoran kararı tepki çekti!


Geri Dön