23 / 04 / 2024

TÜRGEV yurt nedeniyle vakıfların karalama kampanyasına maruz kaldığını açıkladı!

TÜRGEV yurt nedeniyle vakıfların karalama kampanyasına maruz kaldığını açıkladı!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı ( TÜRGEV ), Fatih'te kanunlara uygun olarak tahsis edilen yurt nedeniyle vakıflarının büyük bir karalama kampanyasına maruz kaldığını açıkladı...



Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetimi, usulsüz tahsis iddialarına karşı internet sitesinden açıklama yaptı. Fatih Belediyesi'ne ait Mevlanakapı'da yer alan taşınmazın yükseköğrenim kız öğrenci yurdu olarak işletilmesi amacıyla TÜRGEV'e tahsisisin kanuna uygun olarak Belediye Meclisi kararıyla yapıldığının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi: "Milli Eğitim Vakfı'na (MEV) ait Şehzadebaşı'ndaki bir taşınmazın, Vakfımız tarafından baskı ile satın alınmak istendiği tamamen asılsız ve çirkin bir iddia. Bir kısım özel şirketlerin TÜRGEV'e inşaat ve onarımlarda bedelsiz iş yaptığı iddiaları da maksatlı ve karalamaya yönelik. Vakfımız, sahip olduğu binaların çoğunu, bedeli mukabilinde yaptırmıştır. Yapılan tüm bağış ve yardımların, vakıf tüzel kişiliğine ait olduğu da bilinmelidir. Bu gerçeği çarpıtmak, altında başka şeyler aramak, esasen Milletimizin hayırseverlik duygularına yapılan haksız bir saldırıdır." 


TAHSİS KANUNA UYGUN 

Açıklamada vakfın öğrenci yurdu yapmak için, Maliye Hazinesi'ne ait taşınmazlardan 4706 sayılı Kanuna uygun şekilde tahsis talebinde bulunduğu vurgulandı. Siyasete yönelik karalama kampanyasının TÜRGEV'den hareketle bir yerlere ulaşmayı hedeflemiş kara ve maksatlı iftiralar olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Yönetim Kurulu üyemiz, Sayın Bilal Erdoğan'ın ve bir kısım Genel Kurul üyelerimizin isimlerinden hareketle Vakfımıza yönelik karalama ve linç kampanyalarını kınıyoruz" denildi.


Sabah


Geri Dön