25 / 04 / 2024

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizm sektörü son yıllarda Kovid-19'un açtığı yaraları sarmak için tatil sezonunu beklerken korkutan haber Suudi Arabistan'dan geldi.



Kovid-19 vakalarının dünya genelinde yeniden artış göstermesi ile birlikte Suudi Arabistan, kendi vatandaşlarının 16 ülkeye seyahat etmesine yasak getirdi.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu seyahat yaasağı getirilen 16 ülke şöyle: Suriye, Venezuela, Hindistan, Vietnam, Lübnan, Ermenistan, Etiyopya, Demokratik Kongo, İran, Somali, Endonezya, Beyaz Rusya, Afganistan, Yemen, Libya ve Türkiye.

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı hafta sonu yaptığı açıklamada 400'ün üzerinde yeni vaka bildirdi ve geride kalan aylara göre yaklaşık 5 kat artış yaşandığını ifade etti.

Devlet görevlileri yaptıkları açıklamada yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşların 3 doz Kovid-19 aşısı yaptırmış olması gerektiğini ifade etti.

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

12-16 yaş arasındaki çocukların ise 2 doş koronavirüs aşısı yaptırmış olması yeterli.

Koronavirüs tedbbirleri kapsamında alınan seyahat kısıtlamaları kararının ne zamana kadar süreceğine dair resmi bir açıklama gelmezken, Suudi Arabistan'a gelen yolcular için ise herhangi bir zorunlu uygulama bulunmuyor.

Dünya henüz kovidin etkilerini atlamamışken son günlerde pek çok ülkede baş gösterejn maymun çiçeği virüsü ile ilgili Suudi Arabistan'da da endişe hakim. Suudi Sağlık Bakanlığı, şu ana kadar Arabistan sınırları içerisinde maymun çiçeği enfeksiyonuna rastlanmığını belirtti.

DSÖ verilerine göre ise 11 ülkede 80'in üzerinde maymun çiçeği vakası bulunuyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Mayıs 2022 tarihinde saat 22.08’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 15,93 TL, euro 17,03 TL, altının gramı ise 951,30 TL değerinde.

Bakan Vedat Bilgin açıkladı... 3600 ek gösterge için flaş gelişme!

Dolar ve borsadaki düşüşün nedeni ortaya çıktı!

Otomobil almayı düşünenleri korkutan haber!


Geri Dön