28 / 03 / 2024

Türk inşaat işçileri Cezayir’de grevde!

Türk inşaat işçileri Cezayir’de grevde!

Cezayir'in Bechar kentinde özel bir Türk şirketi bünyesinde askeri hastane inşaatında çalışan 90 Türk işçi maaşlarını alamadığı iddiasıyla iş bırakma grevine başladı. 



Cezayir’in Bechar kentinde özel bir Türk şirketi bünyesinde askeri hastane inşaatında görevli Türk işçiler birikmiş ücretleri alamadıkları için 28 Kasım tarihinde greve başladı. Sözcü'de yer alan habere göre, inşaatta görevli işçiler yaşadıklarını sorunlar ve grev hakkında bir basın açıklaması yaptılar.

“MAAŞ ALAMIYORUZ”

Grup adına açıklama yapan bir işçi, 12 aydır maaşlarını alamadıklarını söyleyerek, şöyle konuştu:

“İçeride biriken maaşlarımızın 12 ay olduğunu belirtmek istiyoruz. Maaşlarımızın düzensiz ödenmesi, başka bir deyişle ödenmemesi durumu yaklaşık 1.5 yıllık süreçtir. Bahsi geçen süreçte Kayı inşaat firması sürekli biz çalışanlardan maaş ödemesinin esnetilmesi ile ilgili destek talep etmiştir. Bu talep doğrultusunda biz çalışanlar Kayı inşaat firmasına belli zaman dilimlerinde desteğimizi vererek ödemelerin belirtilen esnemeler çerçevesinde kabul ettik. Ancak verilen sözler tutulmadı. Firma maaşlarımızı ödemeye yönelik hiç bir aksiyon yapmamıştır. Bu anlatılanlar sebebiyle grev kararı aldık.”

“ÖDEMELER YAPILACAK”


Kayı Holding yetkilileri konuya ilgili olarak yaptığı açıklamada sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğünü söyleyerek; “Cezayir'de faaliyete geçirilen projelerle ilgili hak edişlerin ödenmemesinden kaynaklanan geçici bazı gecikmeler yaşanmıştır. Alındığı an itibarı ile tüm ödemeler yapılacaktır” dedi.


Geri Dön