25 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te



Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna, bir yandan da yaralarını sarmak için çalışıyot. Bir dizi temas için Türkiye'ye gelen Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Genel Merkezi’nde 10 Ekim 2022'de Türk müteahhit ve müşavirlik firmaları ile görüştü. Yaklaşık 70 firmanın katıldığı toplantıda Türk müteahhitler, savaşın izlerinin silinmesiyle ilgili büyük bir iradeye imza attı. Toplantıda TMB ile Ukraynalı yetkililer arasında öncelikli projeler masaya yatırıldı ve Ukrayna'nın yeniden inşasına ilişkin işbirliği öngören bir mutabakat zaptına imza atıldı. 

Türk müteahhitler Ukrayna da savaşın yaralarını saracak!  

Geniş katılımlı toplantının açılışında açıklamalarda bulunan TMB Başkanı M. Erdal Eren, dünya inşaat sektöründe önemli bir payı ve deneyimi olan Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru seçim olacağını belirtti. Toplantıyla beraber, Türk müteahhitleri ve teknik müşavirleri için başlayan verimli sürecin gelişerek süreceğine inandığını ifade eden Erdal Eren, "Ukrayna'da süren ve binlerce can kaybına neden olan savaştan dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Bir an önce sarf edilen tüm çabaların kalıcı barışı getirmesi ve ülkede refahın yeniden sağlanması tek dileğimizdir" ifadelerini kullandı ve bu kapsamda Türk müteahhitlik ve müşavirlik şirketlerinin, ülkenin yeniden inşa sürecine katkıda bulunmaya fazlasıyla hazır olduğunu aktardı.  

Eren, kısa bir süre önce TMB’nin “Ukrayna’nın Yeniden İnşası Karma Görev Gücü” kurulması teklifiyle başlayan ve Türk ve Ukraynalı makamların güçlü desteğiyle süren süreç sonucunda, Ağustos'ta iki ülke arasında bakanlar düzeyinde bir mutabakat zaptı imzalandığının altını çizdi.

İşte TBM Başkanı Erdal Eren'in o açıklamalarının devamı...


Geri Dön