24 / 04 / 2024

Türk ve Katarlı müteahhitlere yatırım çağrısı!

Türk ve Katarlı müteahhitlere yatırım çağrısı!

Doha’nın şehir merkezindeki en yeni kongre ve fuar merkezi Doha Exhibition and Convention Center’da gerçekleştirilen 2. Expo Turkey by Qatar'a 112 Türk firması katıldı. 




Yeni Şafak Gazetesi'nden Murat Palavar'ın haberine göre; Türkiye, Katar’da önemli ticaret köprüleri kurmaya devam ediyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Expo Turkey by Qatar dün başladı. 19 Ocak’a kadar sürecek fuar Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştiriliyor.

 

Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) düzenlenen fuarın açılışı geniş katılımla gerçekleştirildi. Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı H.E. Sheikh Ahmed Bin Jassim Al Thani, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan katılım gösterdi.

 

HEDEF TİCARETİN İKİ KAT ARTTIRILMASI
Türkiye, Katar arasında ticaretin öncelikle iki katına çıkarılmasını hedefliyor. Fuarda Türk firmaları için önemli iş birliği fırsatlarının oluşması da öngörülüyor. Başta gayrimenkul olmak üzere inşaat, mobilya, makine, yapı malzemeleri, lojistik, bilgi teknolojileri, gıda ve sağlık turizmi sektörlerinin öncü şirketlerinin yer alacağı fuarda, Türk iş dünyası, yeni yatırım anlaşmaları ve iş birlikleri yapılacak. 

 

Fuara, Tekfen, Emlak Konut, Artaş İnşaat, Teknik Yapı, Sinpaş, Türksat, Katmerciler, Çilek Mobilya ve Çaykur gibi sektörlerinin öncüsü şirketlerle birlikte yaklaşık 112 Türk firması katılım gösterdiler. 

 

FIRSAT ÇAĞRISI
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan Türk ve Katarlı iş adamlarına yatırımları artırmaları çağrısı yaptı. Kaan, başta Girişim Sermayesi Fonu ve Tarımsal Yatırım Fonu olmak üzere Türkiye’nin farklı alanlarda sağladığı fırsat ve imkanlarından yararlanılması vurgunu yaptı ve Türk ve Katarlı müteahhitlere yatırım çağrısında bulundu.

 

KATAR YATIRIMDA 4. BÜYÜK
Abdurrahman Kaan, Katar’ın 21 milyar dolar yatırım ile Türkiye’de 4’üncü sırada yer aldığını söyledi. Kaan, dış ticaret hacminin 25 milyon dolardan 700 milyon dolara yükseldiğini söyledi. Katar’ın yatırımlarının basın, emlak, savunma sanayisi, teknik ve bankacılık alanlarında çeşitlilik gösterdiğini dile getiren Kaan, Katar ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin artarak sürdüğünü kaydetti. Kaan, gayrimenkul ve inşaat yatırımları olabilir diye de sözlerine ekledi. 

 

Türkiye ve Katar arasındaki stratejik ortaklığa önemli katkı sağlayan 2. Expo Turkey by Qatar’da, iki ülke arasındaki yatırımların odağındaki 7 ana sektörden lider firmalar yer alırken, Türkiye’den özellikle gayrimenkul ve inşaat şirketleri Katar’a ilgi gösterdi.
 


Geri Dön