27 / 04 / 2024

Katarlı müteahhitlere yatırım çağrısı

Katarlı müteahhitlere yatırım çağrısı

Doha’nın şehir merkezindeki en yeni kongre ve fuar merkezi Doha Exhibition and Convention Center’da gerçekleştirilen 2. Expo Turkey by Qatar'a 112 Türk firması katıldı. 

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Türk müteahhitlere Kanada'ya yatırım yapın çağrısı!

Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman yaptığı açıklamada Kanada'nın Türk müteahhitler için henüz çok yeni bir pazar olduğunu belirterek, ciddi fırsatlar sunan bu ülkede mutlaka yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.

Libya'dan Türk müteahhitlere 120 milyar dolarlık yatırım fırsatı!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Libya'da başta müteahhitlik olmak üzere tüm sektörlerde 120 milyar dolarlık yatırım hacmi var. Türk yatırımcılarımızın bunu değerlendirmesini çok istiyoruz. Libya'dan da bu yönde çağrı var" diye konuştu.

Katarlılar Türkiye'ye 22 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Özer, "Katar, Türkiye'de en kısa sürede en hızlı yatırım yapan ülkelerden biri. Katarlıların Türkiye'de şu anda 22 milyar dolar doğrudan ve dolaylı yatırımı var." diye konuştu.

Katarlı QNB'den gayrimenkul yatırımı anlaşması!

QNB, Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen QNB First müşterilerine gayrimenkul yatırım danışmanlığı için Realty World Türkiye ile anlaşma yaptı.

Katar'dan Türkiye'ye yatırım hamlesi!

Katarlı şirket sahipleri, enerjiden tarım ve gayrimenkule kadar her alanda Türkiye'ye yatırım yapmayı istiyor. Ülkenin 5 holdingi ilk etapta 300 milyon dolarlık yatırıma başlayacak. 

Katarlılar Türkiye'de yatırım yapacak!

Katarlılar Türkiye'ye yatırım yapmak için harekete geçti. Onlarca Katar firması, proje ve yatırımları için İzmir'e gelecek.

Araplar'dan Ordu'ya 20 milyon dolarlık otel yatırımı!

Katarlı iş adamları Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'na gelerek yatırım yapmak istediklerini dile getirdi. İşadamları, talep ettikleri arazileri gezerek, ilgililerden bilgi aldı.

Katar'ın Türkiye'de 18 milyar dolar yatırımı var!

Türkiye’de son yıllarda çoğu yatırımın arkasından Katarlılar çıkıyor. Katar'ın Türkiye'de 18 milyar dolar yatırımı bulunuyor.

Ürdün’den Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

Ürdün ekonomi yönetimi Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri başkanları ile yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Bölgede, Türkiye'den bekledikleri yatırımı alamadıkları söylendi.

Mayhoola for Investments LLC'den 173,1 milyon liralık yatırım!

Boyner Perakende’ye Katarlı Mayhoola for Investments 173,1 milyon liralık daha yatırım yaptı. Şirket, hisselerini yüzde 12 arttırdı.

Katarlı Abu Issa, Türkiye'de 50 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Türkiye’de 10 milyon dolarlık yatırımı bulunan Katarlı perakende devi Abu Issa, hedef büyüttü. Abu Issa Holding CEO’su Ashraf Abu Issa, uzun vadede 50 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini belirtti.

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırıma devam çağrısı!

Libya, ülkede yarım kalan işlerin tamamlanması için Türk müteahhitlere ‘yatırıma devam’ çağrısında bulundu. Türk tarafı güvenliğin sağlanmasını şart koştu ve öncelikli yatırım listesi yapılmasını talep etti. Libya listeyi yılbaşına kadar hazırlayacak.

Katarlı müteahhitlere yatırım çağrısı Haberi

Katarlı müteahhitlere yatırım çağrısı


Yeni Şafak Gazetesi'nden Murat Palavar'ın haberine göre; Türkiye, Katar’da önemli ticaret köprüleri kurmaya devam ediyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Expo Turkey by Qatar dün başladı. 19 Ocak’a kadar sürecek fuar Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştiriliyor.

Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) düzenlenen fuarın açılışı geniş katılımla gerçekleştirildi. Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı H.E. Sheikh Ahmed Bin Jassim Al Thani, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan katılım gösterdi.

HEDEF TİCARETİN İKİ KAT ARTTIRILMASI
Türkiye, Katar arasında ticaretin öncelikle iki katına çıkarılmasını hedefliyor. Fuarda Türk firmaları için önemli iş birliği fırsatlarının oluşması da öngörülüyor. Başta gayrimenkul olmak üzere inşaat, mobilya, makine, yapı malzemeleri, lojistik,...