28 / 03 / 2024

Türkiye gayrimenkul danışmanı sayısı artışında dünyada 3. sırada!

Türkiye gayrimenkul danışmanı sayısı artışında dünyada 3. sırada!

Gayrimenkul danışmanlığının gördüğü büyük ilgiyi yorumlayan RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn yaptığı açıklamada inşaat ve emlak sektörlerinin gelişimi ile birlikte profesyonel çalışanlara olan ihtiyacın da arttığını belirtti.



 

Türkiye’de emlak ve inşaat sektörleri gelişimlerine devam ederken, bu sektörlerin profesyonel çalışanlara olan ihtiyacı da artış kaydetmeyi sürdürüyor. Kişilerin ve kurumların, gayrimenkule yönelik alım, satım ve kiralama gibi ihtiyaçlarını sorunsuz bir biçimde karşılamalarını sağlayan gayrimenkul danışmanlığı da günümüzün ve yakın geleceğin popüler meslekleri arasındaki yerini günden güne de sağlamlaştırıyor.

Türkiye dünya üçüncüsü

Konuya ilişkin bazı değerlendirmeler yapan RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, “Yüksek kazanç potansiyeli, sürekli ve kaliteli eğitimler, kişinin özel hayatına daha fazla zaman ayırabilmesini sağlayan yapısı ile gayrimenkul danışmanlığı 2019’un mesleği olmaya aday. RE/MAX Türkiye olarak bizim verilerimiz de gayrimenkul danışmanlığının gördüğü ilgiyi doğrular nitelikte. 2016-2018 döneminde Anadolu’da görev yapan gayrimenkul danışmanlarımızın sayısı ortalama yüzde 8 artarken, bu oran İstanbul ve Ankara’da yüzde 17’ye kadar çıktı. RE/MAX’in faaliyet gösterdiği 105’ten fazla ülke arasında, gayrimenkul danışmanı sayısı artışında üçüncü sırada yer alıyor olmamız da mesleğin popülaritesinin ne denli artışta olduğunun önemli bir göstergesi diye düşünüyorum” diye konuştu.

4 bini aşacak

RE/MAX’in franchise sistemi ile çalıştığını söyleyen Goldştayn, “Halen ülkemizin 43 ilinde bulunan 280 franchise ofisimizde 400 broker görev yapıyor. Broker’larımızın ekiplerinde görev yapmakta olan gayrimenkul danışmanlarımızın sayısı ise 3 bin 500’ün üzerinde. Artış oranlarına ve aldığımız yoğun başvurulara bakarak, 2019 yılında bu sayının 4 binin üzerine çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz” diye konuştu.

“Bu mesleği RE/MAX gibi kurumsal bir yapı altında sürdürmek hem girişimcilere hem de gayrimenkul danışmanlarına önemli avantajlar sağlıyor” diyen Goldştayn, “Ofis açarken stok ve çalışan maliyetlerinin olmaması girişimciler açısından çok büyük bir artı. Kadroyu oluştururken, merkez recruiter’ımız ve dijital iletişim kanallarımızdan kaynak sağladığımız adayları ofislere yerleştiriyoruz. Ofisin dekore edilmesi aşamasında, kurumsal standartlarımıza sadık kalındığı sürece tanıdığımız serbestlik de bu anlamdaki maliyetlerin düşük tutulmasına yardımcı olan önemli bir faktör. Markamızın sağladığı know-how ve düzenli eğitim olanakları hem girişimcilere hem de gayrimenkul danışmanlarına direkt fayda sağlıyor, bu sayede gelirlerini olabilecek en yüksek düzeye çıkarma şansını elde ediyorlar” dedi.


Geri Dön