26 / 04 / 2024

Türkiye genelinde sosyal yaşam merkezleri kuruluyor!

Türkiye genelinde sosyal yaşam merkezleri kuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı köye dönüş projesi kapsamında Türkiye genelinde sosyal yaşam merkezleri kurmak için düğmeye bastı. İlk temeller Mardin'de atıldı. Her tesisin 140 metrekare salonu olacak...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı köye dönüş projesi kapsamında Türkiye genelinde sosyal yaşam merkezleri kurmak için düğmeye bastı. Bu merkezlerle geri dönülen yerlerde gerekli sosyal ve ekonomik altyapının tesisi, sürdürülebilir yaşam koşullarının oluşturulması ve geri dönmek istemeyenlerin mevcut yaşadıkları yerlerde şehir hayatına uyumlarının geliştirilmesi amaçlanıyor. 


İnşaatlar başladı 


İlk temeller Mardin'de atıldı. Bakanlık, Mardin şehir merkezinde 14, Kızıltepe'de 31, Nusaybin'de 11, Midyat'ta 11, Dargeçit'te 6, Ömerli'de 6, Savur'da 8, Yeşilli'de 4, Mazıdağı'nda 3, Derik'te 9 olmak üzere bölgeye toplam 103 merkez inşa edecek. Tek katta yükselecek Bölge mimarisine uygun yapılar 208 metrekare oturum alanında ve tek katlı yapılacak. 


Her tesisin 140 metrekare salonu olacak. Şubat ayında bitirilmesi planlanan merkezler taziye evi, öğrencilerin ders çalışma alanlan ve köy meclis toplantılarının yapıldığı yerler olarak kullanılacak. Engelli ve yaşlı vatandaşların da bu tesislerde ihtiyaçları karşılanabilecek. 


Bugün Gazetesi 


Geri Dön